reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

ja już ok 12 kg . , z Hubertem to tyle przez całą ciążę przytyłam a tu ... :zawstydzona/y: , i to od ok 3 czy 4 miesiąca ciąży dopiero o matko :baffled:

reklama
No to dojdę do 20 spokojnie. +16 mam. Od Świąt 3 kilogramy przybyło. Lekarka mówi, że dobrze, bo nie widzi obrzęków i wg niej wszystko idzie w brzuszek a brzuszek ma rosnąć. A kiedyś byłam chudzinka. Pociesza mnie to, że ostatnio znajoma polożna mówiła, że w ciąży przytyła 23 kg a teraz jest laska szczuplutka. Czyli da się :p

No to dojdę do 20 spokojnie. +16 mam. Od Świąt 3 kilogramy przybyło. Lekarka mówi, że dobrze, bo nie widzi obrzęków i wg niej wszystko idzie w brzuszek a brzuszek ma rosnąć. A kiedyś byłam chudzinka. Pociesza mnie to, że ostatnio znajoma polożna mówiła, że w ciąży przytyła 23 kg a teraz jest laska szczuplutka. Czyli da się :p

A moja gin jak ostatnio przybralam 3kg to mowila ze za duzo( CO LEKARZ TO INNA SZKOŁA ) i ze mam ograniczyc weglowodany i ze bąbel taki duzy ze tyle przybralam ( choć jak przybiealam 1,5-2 miesieczne to tez duzy) , az sie zdziwiłam . To co z tymi co tyją po 30 kg i maja bable 3000 kg A teraz ta waga jakas dziwna raz pokazuje ze nic nie przybralam raz ze kg a dzis jak weszlam to + 2 ale jak od 27-12 to mysle ze i tak dobrze . Troszkę się uspokoiłam jak Was czytam
Pozdrawiam

erba, moja Mała jest wagowo w normie, nie zapowiada się na jakiegoś klocka strasznego. Poza tym wg mojej ginki startowałam jako drobna bardzo, więc mam prawo więcej przytyć. Oj, będę się martwiła po porodzie :p

nie martwcie się dziewczęta. już po 2 mcach będziecie fit:)
ja przy Młodym dużo przytyłam, mama mówi że teraz jestem najszczuplejsza ze wszystkich ciąż (a już mam 68kg!!) a zawsze na chrzciny (2 mce miały dzieci dokładnie:) ) już byłam prawie jak wcześniej, a potem nawet chudsza niż przed...bez żadnego wysiłku i zajadając słodycze podczas karmienia:) dzidzia wszystko wyciąga. tylko że moje chudziutkie klocuszki, poza brzuszkiem przybywały po półtora kg na miesiąc i byli naprawdę pulchniutcy:) no gdzieś ten tłuszcz mój musiał iść jahahahah. ale jak zaczeli chodzić to z powrotem spoko.
chociaż chciałabym żeby dzieweczka była szczuplejsza....
najważniejsze zdrowie i tak (przynajmniej tak mówią;) )

no to ja mam 68kg czyli 11+, jak na razie nie tyję, mam nadizeję że już nic nie przytyję, możliwe to? hahahah

erba, moja Mała jest wagowo w normie, nie zapowiada się na jakiegoś klocka strasznego. Poza tym wg mojej ginki startowałam jako drobna bardzo, więc mam prawo więcej przytyć. Oj, będę się martwiła po porodzie :p

U mnie na + 10 takze nie jest zle i nie jestem duza takze nie wiem dlaczego się ta moja gin przyczepiła . Trochę zdziwiło mnie jej gadanie . I czy faktycznie przybieranie na wadze na taki wpływ ?? ale dziś wizyta i zobaczymy co powie Zobaczymy :)

dzisiaj rano +12:szok:
myślicie że jeszcze tak ok 2kg na miesiąc dojdzie???

wydaje mi się że nie. teoretycznie w ostatnich miesiącach rośnie już tylko dziecko.
my dużo jeść nie możemy bo żołądek miejsca tam nie ma i apetyt już powinien się zmniejszać.
łożysko wykształcone, wód płodowych już tak bardzo dużo nie przybywa.
teoretycznie ostatnie 2 mce to 700g-1,5kg, ja bym chciala te 700g/m-c :D
albo najlepiej już nic, bo chciałam 68 do porodu i już mam 68! więc basta!!

p.s. właśnie zjadłam drożdżówkę, wcześniej pare biszkoptów, piję kawę:) na słodkie mnie zaczyna brać....

reklama
wydaje mi się że nie. teoretycznie w ostatnich miesiącach rośnie już tylko dziecko.
my dużo jeść nie możemy bo żołądek miejsca tam nie ma i apetyt już powinien się zmniejszać.
łożysko wykształcone, wód płodowych już tak bardzo dużo nie przybywa.
teoretycznie ostatnie 2 mce to 700g-1,5kg, ja bym chciala te 700g/m-c :D
albo najlepiej już nic, bo chciałam 68 do porodu i już mam 68! więc basta!!

p.s. właśnie zjadłam drożdżówkę, wcześniej pare biszkoptów, piję kawę:) na słodkie mnie zaczyna brać....

no to ja też już nie chcę ani grama więcej!!!

Do góry