reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak się zmienia nasza waga

Na plusie 7,5 :baffled: a chciałam max 10-12 w całej ciąży przybrać... no ale jest to okres kiedy nie powinnyśmy sobie odmawiać czegokolwiek, zwłaszcza że takie huśtawki nastrojowe męczą :-D każde wytłumacznie jest dobre :-D
W moje eseczki nadal się mieszczę, jedynie bluzki niektóre za krótkie się stały - mi poszło w brzuchol i piersi - co chwilę staniki muszę kupować aż zaczyna mnie to przerażać, zaczynałam od standardowego 75b a teraz już 85c :szok:

reklama
Mi nie wydaje się, abym wyglądała jakoś bardzo grubo. Mam duży brzuch. Fakt trochę weszło mi w tyłek, uda i biodra, ale jakoś tak w miarę proporcjonalnie. Mój mąż uważa, że mam tylko brzuszek :-D Jest miły, albo jemu po prostu się podobam. Natomiast moja mama uważa, że te 7 kg to bardzo dużo. Ale ona przez całą ciążę przytyła ok. 10 kg.

ja przekroczyłam magiczne 50 kg(wydawało mi się to do tej pory niemożliwe-chociaż wiedziałam przecież, że to nieuniknione w ciązy,ale jakoś wydawało mi się to abstrakcją)poza brzuszkiem nie widac, zebym przytyla,ale od następnej wizyty u pani doktor zamierzam bardziej pilnowac wagi i patrzeć ile tyję, bo teraz trudno mi powiedzieć ile przybywa mi kg np. w ciągu tygodnia,a nie da się ukryć, ze chociaż mam ochotę głównie na ostrzejsze jedzenie-to jem też zdecydowanie za dużo słodyczy...moja mama w ciąży z bratem do 5 miesiąca nie przytyła nic a potem 17 kg(co prawda mama musiała sporo leżec a moja babcia i ciocia ją bez przerwy dokarmiały i w drugiej ciązy ze mną już przytyła tylko 12,)ale mimo wszystko muszę się trochę pilnować.
Teoretycznie przytyłam narazie 2 kg. bo startowalam z wagi 48kg, ale biorąc pod uwage, że w pierwszych 3 miesiącach schudłam 3 to przytyłam już 5 kg i to wszystko w ciągu ostatnich 2 miesięcy,a nawet chyba 1,5 miesiąca.

Laurka-Twoja mama przytyła po prostu bardzo mało w ciąży-10 kg to naprawdę mało-pewnie dlatego wydaje jej się, ze teraz 7 to już duzo.a mnie się wydaje że to zalezy od budowy dziewczyny-gdyby nie ciąża to u mnie 5 kg to byłoby bardzo dużo-a tak tylko brzuszek mam spory-no i piersi,a poza tym jestem raczej chuda-oby tak było dalej:)

Ostatnia edycja:
Ja 7 kg więcej a ostatnio głównie czekoladą się objadam:-( potrafię zjeść całą tabliczkę gorzkiej z orzechami, mniam;-)

ojj juz sie boje co bedzie 15 na wadze odnosze wrazenie ze mam cos ala słoń :zawstydzona/y: ostatnio wyszlo ze aby +3 ale teraz to strach sie bac a ja juz i tak hipcio jestem

reklama
dziewczyny z drugiej strony po ciąży będziemy miały czas żeby to wszystko zrzucić. teraz jemy też dla naszego malucha a ja mu (i sobie;-)) niczego nie odmawiam:happy2:

Do góry