reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
aha, ponoć to rzeczywiście mają laski, które maja już dzieci, ale czy nie mogą bezdzietne, to nie mam pojęcia, zapytam mojego gina, jak chcesz..

reklama
u nas to wiem ze tylko dla dzieciatych, a tak sie zastanawialam czy w stanach tez tak jak u nas czy moze dostepne dla wszystkich chetnych :)

Przecudne jest to ,że się z nami tym podzieliłaś, myślę że gdzieś jest jakaś kobieta i to nie jedna borykająca się z tym problemem ale nie ma czasu , bądź odwagi by się tym również podzielić.

Początkowo i ja czułam się zażenowana. Niedokońca wiedziałam co o tym myśleć. Ale gdzie jak nie tu mam się tym podzielić? Wasze porady są na wagę złota, a że akurat z tym nie miałyście do czynienia to powinnyście się tylko cieszyć;-)

Oki, ja juz po założeniu mireny( miałam napisać co i jak), poszlo gładko - w 5 minut. Pytałam dr, czy to sprzyja zakażeniom, a on mówi, że wręcz przeciwnie, chroni przed nimi, bo najlepszą pożywką dla bakterii jest krew, a przy tej wkładce są tylko plamienia zamiast miesiączek, więc jest małe ryzyko zakażeń, poza tym nie ma tam metalu ani nic innego. Aha, i zakłada się wieloródkom, bo u pierwiastek szkoda szyjki, bo jest zamknięta i szkoda jej rozszerzać i tam cos pchać, a u wieloródek jest łatwiej (?), ponoć. Ja się dobzre czuję, nic nie boli. No to mam spokój na parę lat :)

a to po jakim czasie zaczyna dzialac? moja ginka powiedziala ze zazwyczaj sie zakalda zaraz po okresie ale w moim przypadku to moge przyjsc kiedy chce...hehe wiec moja szyjka to niezle potraktowana po dwojce dzieci ;)

Od razu. Tylko przez jeden dwa dni są plamienia po założeniu, więc lepiej wtedy sie powstrzymać..hmm

od razu? a ja myslalam ze ze wzgledu ze hormony sie uwalniaja to iles to musi trwac jak przy tabletkach... no to super :)

Witam, ja po Wieeeeeeelkim zachwycie:angry::baffled: również negatywnie oceniam zastrzyk.
Po 4 zastrzyku(28.06.2008) okresu nie miałam do 17 maja tego roku:crazy: a i tak jakieś 'brudy' przez 5 dni kapały a o dodatkowych 12 kilosach nie wspomnę.Jak na razie zostajemy przy gumkach:tak: a i tak nie mamy kiedy szaleć bo M tylko na weekendy z pracy przyjeżdża:-p.

reklama
Do góry