reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Jestem Karolina i mam pytanie! Stosowałam antykoncepcję hormonalną obecnie używamy tylko prezerwatyw. Powodem tego jest fakt, iż jestem uczulona na spermę męża. Skutkuje to nawracającą grzybicą pochwy. Wielkie nadzieje pokładałam w medycynie, ale lekarz powiedział, że nic z tym nie zrobię i powinnam stosować prezerwatywy, gdyż nawracające stany zapalne mogą prowadzić do niemożności zajścia w ciążę. Czy któraś z was spotkała się z tym problemem i wie coś więcej na temat leczenia tego?
Przepraszam, że nie do końca na temat, ale dopiero odnajduję się na tym forum!:zawstydzona/y:
hej jestem Agnieszka! szczerze mówiąc nie słyszałam o takim przypadku ale spotkałam się z problemami pochwy jak byłam w ciąży ale to nie było związane ze spermą,bynajmiej tak mój lekarz mówił takie problemy możesz mieć np. przy korzystaniu z toalety u kogos przenoszac bakterie rękoma, moim zdaniem powinnas spróbować może z porad innego lekarza i poprosić o badania bo może naprawde to nie ma zwiazku ze spermą twojego partnera pozdrawiam:)

reklama
Roksantusia ja już przed konsultacją z lekarzem wiedziałam, że to to. Wszystkie okoliczności na to wskazują. Pisałam już w powyższych postach. Co do lekarza to na lepszego nie mogłam trafić. Już raz byłam w nieodpowiednich rękach i zapłaciłam za to najwyższą cenę. Za jakiś czas sprawdzę czy dalej nic się nie zmieniło i mam cichą nadzieję, że mile się zaskoczę:blink:

Ale niezla tez jest Mirena - to taka wkładka z wolnouwalniającym się gestagenem, starcza na 5 lat, ale jest bez żadnych metalów, nie robia sie stany zapalne itd, superskuteczna. Kosztuje ok. 700zł plus założenie. Ja właśnie sobie zkaładam za dwa tygodnie.
Mam pytanie czy zalozylas juz ta wkladke???
Jak sie z nia czujesz i ile kosztuje zalozenie??
A ta wkladke mozna kupic tak normalnie w aptece?

Roksantusia ja już przed konsultacją z lekarzem wiedziałam, że to to. Wszystkie okoliczności na to wskazują. Pisałam już w powyższych postach. Co do lekarza to na lepszego nie mogłam trafić. Już raz byłam w nieodpowiednich rękach i zapłaciłam za to najwyższą cenę. Za jakiś czas sprawdzę czy dalej nic się nie zmieniło i mam cichą nadzieję, że mile się zaskoczę:blink:
to przykro mi ale nie mogę Ci pomóc, ale szczerze to spotkałam się pierwszy raz z czyms takim :)pozdrawiam i życzę powodzenia,bądż dobrej mysli:)

Niestety ja także muszę się przyłączyć do negatywnych opinii DepoProvery :no: Po porodzie przyjęłam dwie dawki i o ile po pierwszej byłam niesamowicie zadowolona- żadnych skutków ubocznych- tak po 2 juz przeklinałam to świństwo na czym świat stoi. Przy drugiej dawce nie dość, że był brak @ to jeszcze wiecznie miałam objawy typowo ciążowe- testy ciążowe hurtowo kupowałam :dry: ale to to jeszcze nic.. po miesiącu od drugiego zastrzyku tyłam 10 km na miesiąc! :angry: I bzdurą totalną jest, że ten lek wzmaga apetyt i wystarczy odrobina samozaparcia.. ja byłam na diecie i w tym czasie miałam zaburzenia łaknienia, ćwiczyłam dodatkowo a waga wzrastała równo przez 3 miesiące po 10 km.
Endokrynolog- ginekolog długo doprowadzała mój organizm do ładu i była wielce zdziwiona, że poprzednia gin mi je zapisała bo ponoć nie zapisuje się ich osobom podatnym na tycie.. Także nigdy więcej depo provery mimo, że rewelacyjnie wygodna :dry:

Zakładam 26 maja, jak mi cos nie wypali. Mój gin ma je u siebie w gabinecie i założenie tego to koszt 1500zł ( sama wkładka kosztuje 670zł i ja akurat tyle zapłace, bo to znajomy...).Jak założę, to się odezwę bo sama jestem ciekawa. Moja bratowa mieszka w USA i tam ponoć Mirena to hit, wszystkie laski to mają. Plus jest taki, że w porównaniu do zwykłej wkładki, która może pwodować różne stany zapalne w macicy itd, ta nie ma takich objawów ubocznych i można ją usunąć w każdym momencie ( jedynyu minus jest wtedy taki, że tracisz kasę, tak jak by..). Pozdraawiam...

myszor ja mialam zwykla wlasnie, i ciagle mialam jakies stany zapalne..a co sie dzialo przy okresie to nawet nie chce wspominac... takiej wkladki - jak jest dobrze zalozona - to w ogole nie czuc...co do ceny to strasznie drogo u Ciebie. u mnie za zalozenie wkladki w niepublicznej przychodni zaplacilam 250 zl teraz jak sie pytalam to 300 kosztuje samo zalozenie bo niestety nie jest to refundowane z NFZtu..wkladka tak jak piszesz 600-700zl, ale umowilam sie z moja ginekolozka ze jak sie zdecyduje to przyjde do niej gdzie publicznie przyjmuje to za darmo mi zalozy :D ja to sie zastanawiam, bo nie bralam nigdy zadnych hormonow i wkurzylabym sie nieco jakbym wydala 600zl a zaraz by sie okazalo ze musze ja wyciagnac bo zle reaguje heh... :)

mirena oczywiscie na recepte jest...zreszta wszystkie wkladki sa na recepte...

aaa myszor a tam u twojej bratowej tez wkladki moga tylko dziewczyny ktore urodzily juz dziecko?

reklama
No bo wiesz - to prywatnie i Śląsk, pewnie dlatego, ale jak sie rozłozy koszt na 5 lat, to taniocha. Widziałam ta wkładkę - żadnych metali, płaci się głównie za taki malutki wałeczek z gestegenem ( zero metali itd -serio), który uwalnia hormon w mikrodawkach ( bo w tabletkach są mega dawki, nie wspominając o zastrzykach), mój gin mówi, że po podwiązaniu jajowodów to najskuteczniejsza forma antykoncepcji a poza tym żadnych zrostów macicy, zapaleń itd.
pozdrawiam :)

Do góry