Makro, jakoś nie czuję się ograniczona. :-) Gdybyś uwaznie przeczytała moje wypowiedzi w tym wątku z pewnością dowiedziałbyś się, że jestem mamą trzylatka, do którego jeszcze czasem wstaje w nocy, moje życie nie jest jedynie pasmem sukcesów a i stres w domu i w pracy towarzyszy mi na codzień. Czasem zdarza mi się nawet zachorować, czy napić lampkę wina, puszkę piwa, posiedzieć do późnej nocy. Zakonnica nie jestem, w habicie nie chodzę. Czy "słyszałas" te rewelacje od osób stosujących NPR? Bo dziwnym zbiegiem okoliczności takie bzdury rozpowiadają osoby, które o metodach rozpoznawania plodności bladego pojęcia nie mają, w tym głównie lekarze ginekolodzy, którzy niestety nie mają bladego pojęcia czym chociażby jest szczyt objawu śluzu, czy jak interpretuje się wykres przebiegu temperatury.
Alma - podręcznik możesz kupić przez internet. Wystarczy, ze w przeglądarkę wpiszesz choćby - "INER" czy "LMM". Wyskoczą ci adresy stron promujących NPR i tam znajdziesz info o podrecznikach i kursach. Poza tym dobrze zaopatrzone księgarnie diecezjalne tez miewają podręczniki.