reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Ja tez nie chce hormonow wiecej bo pominawszy ze tyje jak dzika to mam potwornie migreny trwajace ok 10-15 dni bez przerwy i zadne leki juz nie dzialaja a bralam bardzo silne

reklama
Z tego co wiem to teraz te spirale sa praktycznie bezpieczne. Te problemy koleżanki mamy to mogly wynikać z tego, ze do bylo dosc dawno. Myślę, że teraz to się już praktycznie nie zdarza.

Witam,

Moje malenstwo ma juz 9 miesiecy, a my z mezem bardzo powaznie zastanawiamy sie nad tabletkami antykoncepcyjnymi. Waham sie dosc mocno, bo boje sie skutkow ubocznych (tycie, jakies choroby, pozniejsza bezplodnosc). Czy ktoras z Was miala powazne problemy, po tym jak zaczela brac pigulki ?

Pozdrawiam :tak:

Snoopy Cerazette są przeznaczone włąsnie dla kobiet karmiących piersią. Są to jedyne tego typu tabletki na polskim rynku. Teoretycznie nie wpływają na pokarm, ale trzeba je brać bardzo systematycznie i stosowac duży reżim. Co do plamień i dyskomfortu to raczej nie sprzyja on współżyciu przy tym, ale to już wybór każdej z nas.
Eskarina ja miałam po ciąży niefajne doświadczenie z antykoncepcją. Przed ciążą brałam hormony bez większych problemów, ale po zaczęły się kłopoty. Tycie to raczej mit, ale mnie dopadła depresja i totalny spadek libido. Bez sensu było dla mnie brać tabsy dla samego brania a frajdy z tego nie ma żadnej. Przyznaję obiektywnie, ze innych objawów nie miałam. Po chorobie odstawiłam je sama - brałam Harmonet niecałe pół roku. Hormony przyczyniły się do kryzysu w moim związku. Oczywiście, nie musi tak być, ale zastanowić się należy czy warto ryzykować.
Obecnie nie stosuję żadnych środków antykoncepcyjnych, co nie oznacza, ze nie współżyję. ;-) Bez hormonów jest mi lepiej i czuje się zdrowsza.
Pozdrawiam i życzę dokonania wyboru, który będzie satysfakcjonował ciebie i twojego partnera.

Zajrzyjcie na te wypowiedzi

Problems with Mirena - Topic Powered by eve community

niestety po angielsku.
Przyznam ze mnie troche przeazily

Możliwe są także następujące działania niepożądane:
  • często: obrzęki obwodowe lub brzuszne, zwiększenie masy ciała, nastroje depresyjne, nerwowość, zmiany nastroju, bóle głowy, bóle brzucha, bóle w podbrzuszu, nudności, trądzik, bóle pleców, bolesne miesiączkowanie, nadmierne wydzielanie śluzu z pochwy, zapalenie szyjki macicy, napięcie w piersiach, ból piersi, wypadnięcie systemu;
  • niezbyt często: infekcje dróg rodnych, hirsutyzm (owłosienie ciała typu męskiego u kobiet), utrata włosów, świąd;
  • rzadko: zmniejszenie popędu płciowego, migrena, wzdęcia, wysypka, pokrzywka, wyprysk, perforacja macicy.
  • czy ktoras z was miala jakies z tych symptomow?????
http://www.mirena.pl/good.html

Natunia kazda metoda antykoncepcji ma jakies za i przeciw a to co podalas to sa te rzadsze objawy posiadania Mirenki:tak:.Jesli o mnie chodzi to jestem tak czy inaczej zadowolona a moje zmiany skorne sa spowodowane hustawka hormonalna i powoli wraca wszystko do normy.
Jest sprawa indywidualna jak metode zastosujesz u siebie i przeciez nikt ci nie kaze zakladac Mireny czy :-(spirali a osobiscie uwazam ze spirala w tym wypadku jest gorsza ale to tylko moje zdanie.pozdrawiam

reklama
Slyszalam ze wiele dziewczyn tyje po Mirenie a to mnie chyba troche martwi bo mam tendencje do tycia

Do góry