reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
dzięki za odpowiedź też tak myślę ze poczekam aż zacznę drugie opakowanie i jak nadal będzie tak samo to się wybiorę do lekarza :blink:

reklama
Agutek bylam u lekarza i pani doktor wziela wymaz i jak bedzie cos nie tak odezwa sie natomiast na ta chwile stanelo na tym, ja przestalam karmic piersia okolo 3 tygodni temu i moze dlatego wzmoglo sie wszystko bo niestety nawet bole mialam okropne?!ale za 6 tyg ide na kontrolna wizyte i zobaczymy:tak:.pozdrawiam

W Czerwcu Urodzilam Dziecko.po 4 Miesiacach Zaczelam Brac Cilest,ale Miesiac Temu Odstawilam.spoznia Mi Sie Okres.czy To Mozliwe Ze Odstawilam Tabletki?

Ja stosuję Cerazette. Początkowo miałam lekkie krwawienia a teraz całkowity btak miesiączki. Uważam to za duży plus. Polecam je ponieważ są bezpeiczne dla dziecka (karmię piersią) i skuteczne. Nie mam też żadnych skutków ubocznych.:tak:

chcialabym po porodzie zalozyc sobie spirale czy ktos moze wie kiedy najwczesniej mozna ja zalozyc i jaka jest najlepsza?slysalam dobre opinie na temat miedzianej.
Martwi mnie tylko to ze slysaalam ze spirale lubia wrastac w cialo lub przy wadliwym zalozeniu prze lekarza mozna uszkodzic macice i nie miec wicej dzieci.
czy ktoras z was ma moze doswiadczenie lub wiedze na ten temat???

ja bym sie nie zdecydowala na spirale tabletki zastrzyki i plastry prędzej ale spirala nie według mnie to jest juz aborcja jakby nie patrzac

jaka aborcja...bzdura...
tak to prawda z wrastaniem spirali w macice mojej mamy kolezanka miala ten problem i nikomu spirali nie poleca
inna zas zaszla w cize bo spirala zle zalozona zostala i sie przesunela
poza tym spirala zwieksza ryzyko zajscia w ciaze pozamaciczna

reklama
Miałam spiralę przez 3 lata, jako środek antykoncepcyjny sprawdziła się znakomicie, nie miałam z nią żadnych problemów, jadynie miesiączki z trzydniowych stały się tygodniowe i bardziej obfite. Nie mogę brać hormonów ponieważ mam tandencję do guzów piersi (jeden już usunięty), lekarze stwierdzili ,że ten typ rośnie pod wpływem hormonów i ten rodzaj antykoncepcji jest dla mnie niewskazany:no:
Pewnie ponownie zdecyduję się na spiralę- miałam zwyczajną miedzianą.

Do góry