reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Zgadzam sie z tobą Beata ale jak sama piszesz ryzyko jest małe.A jak mam do wyboru hormony lub nie to wybieram to drugie.Przy tabletkach jak zajdziesz to też masz duże ryzyko iz dziecko może mieć wady.Nie ma super metody niestety no chyba,że brak sexu.

reklama
A picie coli szkodzi!!!
Wszystkie środki antykoncepcyjne moga szkodzic. Jedyna pewna metoda to brak seksu!!! i to chyba tez niektorym szkodzi!!!! Ja mam wkladke bo nie moge brac tabletek. Jest ok choc sa male minusy o ktorych juz wiele zostalo napisane tak jak i o plusach. Kazda odpowiednia dla danej kobiety metoda jest dobrym pomyslem, a wypadki niestety zdazaja sie i tyle.

Witajcie,
ja miałam wkładkę taka zwykła miedzianą przez 5 lat... początkowo przez jakieś 6 mc miałam takie dziwne plamienie w srodku cyklu. Miesiączki zawsze mam obfite więc trudno mi powiedzieć, że były jeszcze obfitesz przez wkładke... raczej były takie same jak przed założeniem... plus to taki, że sex bez stresu... żadnych dyskomfortów u partnera nie było... to chyba kwestia dobrego założenia. Zakładaną miałam w czasie miesiączki i zresztą wyciąganą także, przy wyciąganiu lekarz mnie troszkę nastraszył bo powiedział "dziwne, że pani nie zaszła w ciążę bo wydaje mi sie, że wkładka się wysunęła"... dlatego martwiłam się, że będę miała problemy z zajściem bo myślałam, że może ta wkładka mi jakoś zaszkodziła... ale udało mi sie zajść bez żadnych problemów właściwie za pierwszym "celowym" strzałem :) a po tabletkach niestety źle się czułam i tyłam więc tabletki w moim przypadku odpadają...

Cześć! Nie używam Cezarette, a chciałabym mieć przypominajkę, która jest dołączana do tych tabletek. Może ma ktoś odsprzedać? Proszę o kontakt mailowy alasiwy@o2.pl
Z góry wielkie dzięki

Miałam wkładke CoperT przez 3 lata i jesli uda nam się z drugim dzickiem to napewno zdecyduje sie znowu na spirale. Miesiączki rzeczywiście są dłuzsze i bardziej bolesne, ale da sie wytrzymac. Założenie prawie nie bolało - w zasadzie tylko małe ukłucie, a wyjęcia nie czułam wcale. Tmapomy używałam bez najmnieszego problemu. Przypadki o których piszecie są naprawde skrajne, bo i przy innych środkach można mieć też problemy. Mam znajome które mają dzieci z tabletek, a ze sprali nie.
Polecam wam garąco ten środek antykoncepcyjny.
Tylko brań Boże Mirena, bo to jest wkładka hormonalna, która calkiem zatrzymuje jajeczkowanie i potem sa problemy z przywróceniem go - z tego co wiem to często przy Mienie nie ma nawet @, co nie jest zdrowe, bo kobieta przecież musi się "oczyścić". Tak więc moim zdaniem hormonalne wkładki całkowicie odpadają. Ja miałam z miedzią. Nic z nią się nie działo. Raz na jakis czas trzeba zrobić USG czy się ie przesuneła.

Mam pytanie czy podczas tej 7 dniowej przerwy można normalnie współżyć?? nie bardzo się orientuję bo dopiero co zaczynam brać Mercilon. Z góry dziękuję za odpowiedź:-)

Zalecenia stosowane do wszystkich tabletek anty - nalezy je brac regularnie, o tej samej porze kazdego dnia. Jesli kobieta zaczyna dopiero opakowanie nowych tabletek (ktorych nie brala wczesniej) to przez pierwszy tydzien dobrze jest sie dodatkowo zabezpieczac np. gumka czy globulkami.
Podczas 7 dniowej przerwy, gdy nastepuje krwawienie zastepcze (bo to wcale nie miesiaczka tylko skutek przerwania brania tabletek) nadal jest sie zabezpieczonym i mozna sie kochac bez gumek itp.

Mam takie pytanie... czy jak polknelam pierwsza tabletke to moge odstawic je bez problemow?
Poprostu jednak jeszcze nie teraz chce je brac. prosze o szybka odpowiedz

A czemu chcesz je odstawic juz po lyknieciu pierwszej tabletki??
Wedlug mnie mozesz, tylko licz sie z tym, ze moze wystapic plamienie, krwawienie itp.

reklama
Do góry