Powiem Ci tak, oczywiście że możesz sama odstawić pigułki- to nie tabletki na serce, więc życiu nie zagrozisz. Pytanie tylko czy chcesz odstawić i się nie zabezpieczać (ryzyko wpadki), czy odstawić i zacząć przyjmować inne pigułki, czy odstawić i zabezpieczać się inną metodą? Moim zdaniem w przypadku wariantu innego niż pierwszy- musisz iść do ginekologa. Ewentualnie zostaną Ci gumki- na to nie trzeba recepty, a jakieś zabezpieczenie to jest
reklama
Aga1108
Po prostu mama
jeśli dobrze je tolerujesz to spokojnie mozesz je brać dalej, prep. progesteronowe a taki jest azalia stosuje się nie tylko u kobiet karmiacych ale także jako antykoncepcję u kobiet nietolerujcych estrogenów,ja brałam azalię przez ponad 2 lata po urodzeniu córki a karmiłam tylko 5mc
Delfin_ONA
Fanka BB :)
witam,
odkopuje wątek ponieważ myślę nad założeniem Mireny . Jak się czujecie dziewczyny posiadające Mirene w 2012r ;-) ?
odkopuje wątek ponieważ myślę nad założeniem Mireny . Jak się czujecie dziewczyny posiadające Mirene w 2012r ;-) ?
hej,ja na zaraz po porodzie bralam tabletki antykoncepcyjne jednoskladnikowe,gdyz karmilam piersia. Niestety one mi nie sluzyly,wiec zdecydowalam sie na implant. Lekarz mi mowil,ze jest wiele metod antykoncepcji przy karmieniu piersia. Musisz udac sie do swojego gin i on cos na pewno poradzi
Tak, można brać jednoskładnikowe tabletki. Ja po dwóch moich ciążach gdy karmiłam brałam te: Cerazette 0,075mg 28tabl. - porównaj ceny - NOKAUT.pl i jestem bardzo zadowolona
mi lekarz wymienil wiele tabletek jednoskladnikowych,nazw juz teraz nie pamietam,ale wybor byl dosc duzy. Ja po miesiacu brania tabletek,zrezygnowalam z nich,gdyz czulam sie fatalnie i zalozylam implant,nadal karmilam piersia.
reklama
Najlepiej będzie jak skonsultujesz się z lekarzem!
The North Face buty fachowe i doskonałe wykonanie!
The North Face buty fachowe i doskonałe wykonanie!
Podziel się: