reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Powiem Ci tak, oczywiście że możesz sama odstawić pigułki- to nie tabletki na serce, więc życiu nie zagrozisz. Pytanie tylko czy chcesz odstawić i się nie zabezpieczać (ryzyko wpadki), czy odstawić i zacząć przyjmować inne pigułki, czy odstawić i zabezpieczać się inną metodą? Moim zdaniem w przypadku wariantu innego niż pierwszy- musisz iść do ginekologa. Ewentualnie zostaną Ci gumki- na to nie trzeba recepty, a jakieś zabezpieczenie to jest:)

reklama
Mam dylemat i wierzę,że pomożecie mi go rozwiązać. Powiedzcie mi czy jak biorę azalię i skończyła mi się laktacja to mogę je nadal brać i tak samo działają? Czy muszę zmienić tabletki od razu?

jeśli dobrze je tolerujesz to spokojnie mozesz je brać dalej, prep. progesteronowe a taki jest azalia stosuje się nie tylko u kobiet karmiacych ale także jako antykoncepcję u kobiet nietolerujcych estrogenów,ja brałam azalię przez ponad 2 lata po urodzeniu córki a karmiłam tylko 5mc

hej,ja na zaraz po porodzie bralam tabletki antykoncepcyjne jednoskladnikowe,gdyz karmilam piersia. Niestety one mi nie sluzyly,wiec zdecydowalam sie na implant. Lekarz mi mowil,ze jest wiele metod antykoncepcji przy karmieniu piersia. Musisz udac sie do swojego gin i on cos na pewno poradzi;)

mi lekarz wymienil wiele tabletek jednoskladnikowych,nazw juz teraz nie pamietam,ale wybor byl dosc duzy. Ja po miesiacu brania tabletek,zrezygnowalam z nich,gdyz czulam sie fatalnie i zalozylam implant,nadal karmilam piersia.

reklama
Do góry