reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Mierzyłam elektronicznym i było ok (ważne by był cały cykl ten sam). Swego czasu odradzano elektroniczne, dla mnie nie było różnicy w skuteczności.

reklama
ja mam implant ok miesiaca.narazie czuje sie dobrze,tylko od paru dni mam plamienia,bardzo znikome.Moja znajoma mowila,ze przez 3 lata jak miala implant okresu nie dostala.Na kazdy organizm dziala inaczej,a co do ciazy,zadna metoda antykoncepcji nie daje 100% gwarancji czy to tabletki,czy spirala czy prezerwatywy.

Cyclotestu nie mam, tylko zastanawiam się nad kupnem. Jak starałam się o dziecko używałam mikroskopu owulacyjnego - afrodyta. Ładnie się sprawdził, dni płodne ładnie określał. Może być też przydatny do interpretacji pomiarów temperatury tzn do potwierdzenia własnych :) Bo na początku można się mylić, jak mierzy się zwykłym termometrem.

Martusia ja jakis miesiac temu kupilam rteciowy normalnie w aptece.

Ja narazie tabletki niesety,bo nie moge sobie pozwolic na wpadke,mam duzo problemow zdrowtnych itp.Wczesniej przed ciaza stodowalimy naturalne metody.I zawsze mi sie sprawdzalo.Stosowalam tylko objawową.

lauraaa a latwo jest pod tym mikroskopem odroznic dni plodne od nieplodnych bo po opisie mikroskow w internecie troche sie przestraszylam ze to chyba trudne jest??

Jak dla mnie bardzo łatwo. Wrzucę Ci zdjęcie ze strony internetowej jak to mniej więcej wygląda:
nonfertile.jpgokres niepłodnytransitorio.jpg1 – 3 DNI PRZED I PO OKRESIE PŁODNYM / OWULACJI
sifertile1.jpgokres płodny/owulacyjny

Stosowała i padła ? musiała popełnić jakiś błąd, zapomnieć przyjąć pigułkę. To chyba nie jest możliwe... nie jestem lekarzem ale pierwsze słyszę. Jak się dobrze przyjmuje to nie ma takiej możliwości.

ja mysle o powrocie do metod naturalnych, teraz stosujemy stosunek przerywany, ale kiedys stosowalam metode termiczno objawowa i byla skuteczna ale wtedy istnial jeszcze termometr rteciowy, w zwiazku z tym mam pytanie do dziewczyn stosujacych metode termiczna czym mierzycie temperature?? Bo mi jakos te termometry elektroniczne nie wydaja sie skuteczne, a moze sa?? Dziekuje a kazda odpowiedz na moje pytanie
Do mierzenia temperatury należy użyć termometru elektronicznego z dwoma miejscami (cyframi) po przecinku np jeden z takich:
Microlife MT 16C2 - Ceneo.pl
Microlife MT 1622 - Ceneo.pl
Stosunek przerywany to nie metoda odkładania poczęcia - to bardziej ruletka - do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik - wcale nie musi ich być miliony z ejakulatu;-).
Najbardziej skuteczną metodą odkładania poczęcia jest metoda wieloobjawowa, tzn biorąca pod uwagę wzrost temperatury, zmiany śluzu szyjkowego oraz objawu szyjki macicy. Sama temperatura może się okazać myląca jeśli np kobieta zaczyna chorować wzrasta jej podstawowa temperatura ciała - może to być mylnie odebrane jako skok poowylacyjny. Dlatego ważne jest aby znać wszystkie objawy płodności.

reklama
Martusia nie ma za co :) Ten mikroskop jest dobry, zeby potwierdzić właśnie interpretacje temperatury, tym bardziej jak kobieta zaczyna przygodę z NPR :)

Do góry