reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Melduję, że zaliczyliśmy dziś przewrotkę z brzuszka na plecy! Za pierwszym razem myślałam, że przypadkiem mu wyszło, ale kiedy to zaraz powtórzył, stwierdziłam, że opanował to.

sluchajcie a moja ala chce siadac jak nic tylko okazja juz ciagnie głowe do gory i chce siedziec.... a jak zobaczy tv wszystkie troski i klopoty znikają.....

Siedzenie? Ulubiona pozycja mojego dziecka. Za żadne skarby nie chce leżeć, w grę nie wchodzi też pozycja półleżąca. Na siedząco więcej widać. No ale z tego, co zdążyłam się zorientować, to dość wcześnie sam zaczął trzymać główkę i to pewnie dlatego.

A A Fifi przeracać sie nie łaska, trzymac grzechotek niet za to jak złapał dzis sznurek od karuzelki albo jak zlapie moje korale to jak małpeczka, no i tez siedziec chce cholernik.

Bąbel nie chce łapać grzechotek, nawet jeśli wkładamy mu je do ręki. Chwyta za to ciuchy osoby, u której jest na rękach i zabawki, które wiszą nad matą i to tak mocno, że aż te pałąki się uginają. Ale grzechotek i gryzaków niet!

reklama
moja to piesci pcha w buzie jak szalona. Aostatnio zaczeła cmokać-tak smiesznie łapie wargi i cmokanie jej wychodzi. Wogole to robi furore bo sie prawie do kazdego smieje pełną buzią...

dziś z małą byłam na kontroli bioderek i nie ma zadnej poprawy więc lekarz zalecił pasy czy spotkałyście sie z czymś taki czy daje to tylko poprawę a może są też jakieś negatywne skutki pomóżcie bo jestem załamana a nie znam się na temacie wydawało mi sie że najpierw są pieluchy

Kasiarem niestety nie pomogę :-( Nie znam się na tym... ale nie martw się napewno wszystko dobrze się skończy!

A u nas szok - Krzysiowi idą dolne kły:eek: Jeszcze trzonowce dobrze nie wyszły a już wyrzynają się kły :szok: Z taka prędkością zaliczymy dolną szczękę na święta i tak jak Cristalrose pisała nie będzie potrzeby robić papki czy soczku - Krzysiek będzie blenderem i sokowirówką w jednym ;-)

Yvona a może twojej też ząbki idą?? Skoro tak pcha pięście to coś w tym musi być.

dziś z małą byłam na kontroli bioderek i nie ma zadnej poprawy więc lekarz zalecił pasy czy spotkałyście sie z czymś taki czy daje to tylko poprawę a może są też jakieś negatywne skutki pomóżcie bo jestem załamana a nie znam się na temacie wydawało mi sie że najpierw są pieluchy

szelki pavlika? nie wygląda to ciekawie:dry:

my mamy taką usztywnianą pieluchę- tu:
p3080646.jpg

tu synek ma rozm 14 cm ale od kilku dni ma 16 cm ( ortopeda odgina nóżki na bok i mierzy ile cm jest między nimi- im starsze dziecko tym więcej cm)

ta część między nogami to sztywny filc -chyba- w każdym razie nóg nie złoży
Zapytaj się ortopedy czy taka może być- to ja najwyżej ci ją kupię i prześlę

Ostatnia edycja:
Agbar brawo dla synka!:tak:
Wiolcia twoj Krzys oszalal z tym zabkowaniem:-DAle rzeczywiscie nie bedziesz musiala papek robic:-D
Kasiarem ja tez nie pomoge:no:

dziś maż poszedł do nfz załatwić szelki, przeraża mnie to ze nosi sie 23godz.na dobę ale ide jeszcze na konsultacje do innego lekarza zobacze co powie
ta pielucha wygląda mniej drastycznie
mamolka a jak wyglada spanie? bo moja niunia tylko na boczku lubi i chyba będzie problem

Kasiarem jak byłam z synkiem na bioderkach, to były 2 dziewczynki w takich szelkach i mamy mówiły, że dzieci momentalnie się przystosowały, że bardziej to mamy przezywały niż dzieci:-D
Moja córcia nosiła taką pieluchę freykę, na początku tez całą dobę, potem tylko na noc i dla mnie największym problemem było to, że w tej freyce pupa jest wysoko, główka niżej. Więc myślę, że szelki to lepsza sprawa:tak:

reklama
Moja mała nie ma pasów, ale dostała poduszkę Frejki. Po 4 tygodniach bioderka były już ok, ale na wszelki wypadek dostała jeszcze na 4tyg. No i jak juz zapadnie decyzja, że koniec, to nawet nie trzeba szeroko pieluchować.
A tak szczerze mówiąc, to wolę Frejkę niż szerokie pieluchy, dziecko jest sztywne, plecki wyprostowane i nie ma problemu z przemieszczaniem się pieluch i rozciągniętymi śpiochami...

Do góry