Sun - zdjęcie ciężko zrobić, bo paszcza mojego Dzidziusia cały czas w ruchu Z resztą te zęby ledwo, ledwo widoczne. Najpierw były takie małe białawe punkciki na dziąsłach - w tym miejscu, gdzie są jedynki, a 2 dni później palcem dało się wyczuć coś twardego, ostrego.
reklama
sunnflower
Fanka BB :)
cwietka a było jakieś opuchnięte czy coś? bo u nas też takie dwa punkciki w miejscu dolnych jedynek ale opuchlizny żadnej nie ma...
cristalrose
Sun - próbowałaś postukać łyżeczką? Oczywiście to słychać jeśli już wyszły poza dziąsło, ale cierpliwości, kiedyś wyjdą. To może jednak długo trwać, u mnie się wyrżnęły po 11 mies. dopiero, a Młody coś już ma, tzn takie zgrubienie w miejscu trójki dolnej, ale nic nie stuka jeszcze;-) Nie zdziwię się jak dopiero koło 7 mies. coś z tego wyjdzie.ja wiem że głupia jestem ale czy ktoś mógłby wstawić zdjęcie zębów swojego dziecka, bo ja nie wiem czy to co Zuzka ma w paszczy to początek zębów czy jakieś inne cholerstwo
sadzacie już swoje bobasy?
Hehe, mój już siedzi:-) Ja go nie sadzałam, sporadycznie pociągałam za rączki, by sprawdzić czy główkę trzyma, ale od miesiąca zaczął przyginać główkę do klatki (bo usuwałam mu z zasięgu wszystko, czego mógłby się chwycić do podciągania, kiedy go zostawiałam na macie, by coś tam w domu zrobić). No i teraz już siedzi bez podpórek, oczywiście jestem obok asekuracyjnie, ale on daje radę sam:-) Wkleję potem parę fotek do galerii;-)
Ostatnia edycja:
wow braawoHehe, mój już siedzi:-) Ja go nie sadzałam, sporadycznie pociągałam za rączki, by sprawdzić czy główkę trzyma, ale od miesiąca zaczął przyginać główkę do klatki (bo usuwałam mu z zasięgu wszystko, czego mógłby się chwycić do podciągania, kiedy go zostawiałam na macie, by coś tam w domu zrobić). No i teraz już siedzi bez podpórek, oczywiście jestem obok asekuracyjnie, ale on daje radę sam:-) Wkleję potem parę fotek do galerii;-)
ja mojego sadzam, trzymając asekuracyjnie pod pachami. czasami tylko to potrafi go uspokoić. Jak go podciągam za rączki od czasu do czasu, to główkę podnosi idealnie, ale sadzany opuszcza - co zapewne wskazuje na to, że to dla niego za wcześnie na siedzenie:-(
H
hałabała
Gość
sadzacie już swoje bobasy?
nie
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
U mnie Krzyś też już siedzi, sam bez podparcia. Gorzej bo chce wstawać :/ Ale jakoś mu to wybijam z tej małej główki
cwietka ja tobie moge pogratulowac i pozazdrościć wyrzynania się zabków bez objawów. Ja kolejną noc nie spałam bo znów sie wyrzynają Tylko wyjść nie chcą! I tak od 3 miesiąca... trzonowce są ale reszta się rwie na raz. U góry już widać dwa ząbki przez dziąslo i stuka ale wyjśc nie chcą...
cwietka ja tobie moge pogratulowac i pozazdrościć wyrzynania się zabków bez objawów. Ja kolejną noc nie spałam bo znów sie wyrzynają Tylko wyjść nie chcą! I tak od 3 miesiąca... trzonowce są ale reszta się rwie na raz. U góry już widać dwa ząbki przez dziąslo i stuka ale wyjśc nie chcą...
cristalrose
Wiolcia - Ty to masz jednak przejścia bidulko- ząbkowanie, ulewanie...współczuję. A jak nocki? Lepiej, mam nadzieję.
Byłam dziś w przychodni, żeby zważyć Cypriana. Naszej pediatry nie było, ale była inna - lepsza ;-) zbadała go dokładnie choć nie musiała i stwierdziła że jest absolutnie wszystko w porządku, żadnego wzmożonego napięcia, pochwaliła, że ładnie siedzi, ciemiączka w porządku, główka płaska, co prawda, ale ma się to zmienić jak będzie dużo siedział/leżał na brzuchu. Mimo ulewania przybiera prawidłowo - teraz waży już 8100g i mierzy 70cm. No i idą dolne jedynki (jednak, a ja tam trójkę prawą widziałam )
Byłam dziś w przychodni, żeby zważyć Cypriana. Naszej pediatry nie było, ale była inna - lepsza ;-) zbadała go dokładnie choć nie musiała i stwierdziła że jest absolutnie wszystko w porządku, żadnego wzmożonego napięcia, pochwaliła, że ładnie siedzi, ciemiączka w porządku, główka płaska, co prawda, ale ma się to zmienić jak będzie dużo siedział/leżał na brzuchu. Mimo ulewania przybiera prawidłowo - teraz waży już 8100g i mierzy 70cm. No i idą dolne jedynki (jednak, a ja tam trójkę prawą widziałam )
reklama
sunnflower
A te Wasze bąble siadające to siedzą same posadzone czy same już siadają z leżenia? mógłby ktoś fotkę wstawić - proooszę
Podziel się: