reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Hej,
My jesteśmy w wielkiej kropce bo Lena potrzebuje ćwiczeń to nie ulega wątpliwości bo widzimy, że jej pomagają bo zaczęła przekręcać się w obie str no i może spokojnie leżeć co przedtem było niemożliwe...Ale czy koniecznie tą metodą Vojty? z drugiej str wszyscy są zgodni że to metoda przynosząca najlepsze efekty....
Ech masakra...komu wierzyć...
Agaj spytaj się o met. NDT Bobath - ma wielu zwolenników, daje dobre efekty, a co najważniejsze, nie jest tak nieprzyjemna dla dzieci. Można dużo o tym poczytać na wątku BB o wcześniakach, tam dziewczyny rehabilitują właśnie Bobathami albo Vojtą i polecają tą pierwszą:tak:.

Renczysia - imponująca waga:tak: - mój ma 7,5kg, ale 1,5 mies. starszy:szok:
Chyba głodzę swoje dziecko:sorry:

reklama
byłam u lekarza w sprawie tego leżenia na brzuszku i dostałam skierowanie do poradni ortopedycznej tak na słowo po nawet jej nie oglądała zobaczymy we wtorek

a o ktorej godzinie Basia wstaje ? Mój zasypia podobnie miedzy 18-19ale za to wczesnie wstaje 5-6 a nie ma szans wieczorem polozyc go pozniej bo same oczka mu sie zamykaja badz spórkuje na maxa
Zazwyczaj jest to 6:00, ale sa dni że o 5:30 się przebudzi to ją biorę do siebie do łóżka i wtykam smoczka to jeszcze chwilkę można zamknąć oczy.
Dzisiaj Basia o 17:00 już kimała mi na rękach. W rezultacie śpi od 17:30.
Ale ja wole ten tryb, ponieważ wieczory mam wolne (Hania się kładzie o 19:00) a i tak mąz ma budzik nastawiony na 6:20 to wstajemy razem.

U nas bardzo podobnie - spanie Franka od 19 do 6 rano. Wstajemy o 6 i tak, więc nam to pasuje :) Gorzej w weekend ;) Ale te wieczory są fajne. O ile nie ma nic do roboty, to można sobie spokojnie poczytać, poćwiczyć, zaprosić znajomych albo pograć w planszówki :)

Zazwyczaj jest to 6:00, ale sa dni że o 5:30 się przebudzi to ją biorę do siebie do łóżka i wtykam smoczka to jeszcze chwilkę można zamknąć oczy.
Dzisiaj Basia o 17:00 już kimała mi na rękach. W rezultacie śpi od 17:30.
Ale ja wole ten tryb, ponieważ wieczory mam wolne (Hania się kładzie o 19:00) a i tak mąz ma budzik nastawiony na 6:20 to wstajemy razem.

ja mojego tez biore do łózka ale jest to zawsze po 2 karmieniu czyli tak o 4 - 4,30 wtedy sam juz nie zasnie trzeba wowczas troszke poprzytulac

U nas bardzo podobnie - spanie Franka od 19 do 6 rano. Wstajemy o 6 i tak, więc nam to pasuje :) Gorzej w weekend ;) Ale te wieczory są fajne. O ile nie ma nic do roboty, to można sobie spokojnie poczytać, poćwiczyć, zaprosić znajomych albo pograć w planszówki :)

to jest wlasnie ten wielki plus tylko ze moj maz chodzi spac o 20 bo wstaje przed 4 do pracy wiec samotne wieczory to juz nie sa takie kolorowe no ale weekendy juz jak najbardziej a wowczas ja wstaje przed 7 zazwyczaj na uczelnie to ta godzinka lub dwie juz takiej wielkiej roznicy nie robia

to jest wlasnie ten wielki plus tylko ze moj maz chodzi spac o 20 bo wstaje przed 4 do pracy wiec samotne wieczory to juz nie sa takie kolorowe no ale weekendy juz jak najbardziej a wowczas ja wstaje przed 7 zazwyczaj na uczelnie to ta godzinka lub dwie juz takiej wielkiej roznicy nie robia

Jej, to ciężko macie - trochę się mijacie z Mężem. Ale skoro tak wcześnie idzie do pracy, to pewnie też wcześnie wraca :)

Ja się tylko zastanawiam, jakim cudem Pucek mi prześpi całą noc, jak będzie dalej zasypiał o 19. Gdyby pospał do 6, to byłoby to przecież... 11 godzin! Dzieci tyle śpią?

Jej, to ciężko macie - trochę się mijacie z Mężem. Ale skoro tak wcześnie idzie do pracy, to pewnie też wcześnie wraca :)

Ja się tylko zastanawiam, jakim cudem Pucek mi prześpi całą noc, jak będzie dalej zasypiał o 19. Gdyby pospał do 6, to byłoby to przecież... 11 godzin! Dzieci tyle śpią?

wraca wczesnie ale nie znow az tak poniewaz dosyc daleko musi dojezdzac. - mam nadzieje ze juz tylko 2 tyg i wraca do swojej starej pracy mam taka nadzieje ze tak bedzie bo inaczej bedzie ciezko pol wyplaty na paliwo ;/
to Ci zazdroszcze tych cudownych nocy, ja juz nie wiem ile dzieci w naszym wieku powinny spac, jak spia to widocznie tyle potrzebuja a jak sie budza to trudno tzreba wstawac nie wazne czy jestesmy senne czy nie.

reklama
no moje dziecko po tym jak babcia je przestawiła i zasypiała o 17-ej i budziła się o 5-ej wróciło do normy. Czyli zasypia koło 20-ej i budzi się 7.30 - rewelacja

Do góry