reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

My jutro wizytujemy i szczepimy,skojarzoną i druga dawkę rotawirusa,pneumokoków nie bierzemy.Ciekawe jaką wagę będzie miał,aż się boję i znowu babka powie żeby nie dokarmiać :/

reklama
My wczoraj przeszliśmy szczepienie. Basia waży już 7675 g.:szok:
Lekarka powiedziała żebym ograniczała jej mleko (je 120 ml co 2,5 godziny, a w nocy co 4-5 godzin), ale widzę że Hania w 3 miesiącu wazyła 7530 g (była na piersi) a teraz jest szczupła więc nie biorę tej rady do serca. Jak moge pozwolić żeby dziecko zanosilo się od płaczu jak jest głodne. Herbatką nie da się oszukać, bo jak tylko skończy ją pić nada krzyczy:baffled:

Pochwalę się, że Franuś dziś sam z siebie przekręcił głowę do końca w prawo na leżąco - i nie zadzierał przy tym brody do góry. Nie wiem, jak z wodzeniem głową za zabawką, bo dotąd pięknie się obracał w lewo, ale w prawo nie chciał - nie sprawdzałam tego dziś. Ale w prawo leżąc na plecach w ogóle nie umiał głowy przekręcić (na brzuchu i trzymany w górze nie ma takich problemów). A tu proszę - jednak potrafi :) To może i śledzić zabawkę zacznie niedługo do końca :)

My wczoraj przeszliśmy szczepienie. Basia waży już 7675 g.:szok:
Lekarka powiedziała żebym ograniczała jej mleko (je 120 ml co 2,5 godziny, a w nocy co 4-5 godzin), ale widzę że Hania w 3 miesiącu wazyła 7530 g (była na piersi) a teraz jest szczupła więc nie biorę tej rady do serca. Jak moge pozwolić żeby dziecko zanosilo się od płaczu jak jest głodne. Herbatką nie da się oszukać, bo jak tylko skończy ją pić nada krzyczy:baffled:

Kochana mi lekarka mówiła żebym nie dokarmiała bo Mikoś przybrał mi w pierwszych 3 tygodniach 1200gr i później w następnych 3 tygodniach tak samo 1200,ale też nie mogę głodzić go i dokarmiam go MM w południe przed spacerem i wieczorem przed spaniem i czasami jeszcze po południu jak cycorki puste.Nie będę głodzić własnego dziecka przecież :/

hannah, renczysia ale ładna wagę mają wasze maluszki:) szok moja oliwka ma teraz 4 m-ce i wazy 5,5 kg

donoszę, że Oliwka ponownie obróciła się z pleców na brzuch!

Olcia
GRATULACJE!!
Moja Basia tez się już kula ale tylko na boki i z brzucha na plecy. Odwrotnie będzie jej ciężko, bo to waga cięzka jest hehe.
Renczysia
wychodzę z tego założenia że jak dziecko zacznie biegać to schudnie. Moja Hania od razu zaczeła chudnąc jak tylko staneła na nogi. Wczesniej papuśna była jak Ryszar Kalisz, na Basię tak mówię hehehe.

Renczysia
wychodzę z tego założenia że jak dziecko zacznie biegać to schudnie. Moja Hania od razu zaczeła chudnąc jak tylko staneła na nogi. Wczesniej papuśna była jak Ryszar Kalisz, na Basię tak mówię hehehe.

Skarbie też tak uważam i głodzić nie zamierzam,a waga spadnie jak tylko zacznie hulać :) Zresztą nie jest gruby tylko taki pysio :) Dziś się dowiem ile przytył przez ostatnie 6 tygodni :)

Olcia gratki za obroty Oliwki, moja to jeszcze trochę potrwa aż zacznie się obracać choćby nawet na boki, jej najwygodniej jak widzę na płasko na pleckach
a z tym dokarmianiem dziewczyny to ja uważam że każda matka najlepiej rozumie co dla dziecka jest najlepsze i czasem takich rad jak się na słucha to może zrobić trochę gorzej dziecinie niż by jej serce i instynkt podpowiadało, ja np wczoraj miałam znajomą lekarkę w domu, a Wiktoria się rozpłakała, ja wiedziałam że malusia jest zmęczona kręcaniem na brzuszku u mnie na kolanach i teraz chce pobujać się w leżaku, to nie lekarka niby wie lepiej i ona ją uspokoi na rękach, a moje dziecko nie cierpi się uspokajać na rękach! no i było wielkie zdziwienie że nie uspokoiła się wcale, więc dziecko poszło na bujaczek a znajoma szybciutko się wyniosła...
a swoją drogą Hannah ile ci teraz Hania waży, bo moja była też klockiem dużym ale od czasu jak w styczniu przechorowała, to bardzo schudła i teraz jest chudzinką na 15kg

reklama
Do góry