reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Z dobrych wieści to Martynka zaczęła sie od wczoraj sama załatwiać bez pomocy czopków proszków i lewatyw:biggrin2: nawet nie wiedziałam ze aż tak będę się cieszyć na widok kupki;-)
A dziś na usg brzuszka wyszło ze Martini ma dwie śledziony:szok: ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli:-p Ta druga śledziona jest mniejsza bo ma zaledwie 11mm ale jednak jest , pozostałe narządy są prawidłowej budowy:tak:
Pan doktor powiedział ze z tą śledzioną to nie jest żadna patologia w niczym nie powinno to kolidować taka juz jej uroda:cool2:
Pani gastrolog po badaniu stwierdziła ze wcale Martini nie ma zbyt mocno ściśniętych mięśni odbytnicy (tak jak to tamta doktorka stwierdzila) a przynajmniej nie tak mocno aby jej to miało utrudniać wypróżnianie:confused:
Mamy jej dawać większą dawkę Lactulosum a jak znów nie będzie mogła zrobić kupki kilka dni to mam nie podawać jej czopka tylko wykonać lewatywkę z użyciem płynnej parafiny a nie mydełka bo powiedziała że ono może spowodować stan zapalny:baffled:
Mam nadziję ze nie bawem kupki sie unormują:confused::confused:

reklama
Aluśka - super sprawa ta dodatkowa śledziona - a jak wyniki APTT, bo ostatnio coś tam na rzeczy chyba było? Czy to u kogoś innego, może coś pomyliłam, ale to chyba Martynka miała niewielkie problemy z krzepliwością - a jak ma 2 śledziony to może być ze sobą powiązane:tak:

Aluśka - super sprawa ta dodatkowa śledziona - a jak wyniki APTT, bo ostatnio coś tam na rzeczy chyba było? Czy to u kogoś innego, może coś pomyliłam, ale to chyba Martynka miała niewielkie problemy z krzepliwością - a jak ma 2 śledziony to może być ze sobą powiązane:tak:
nawet nie pomyślałam że to jest ze sobą powiązane a pani gastrolog coś sie właśnie dopytywała czy nie ma czasem anemii:dry:
a APTT -czas miała ponad normę:baffled:

gufi super. Aluski to zdolne dziewczynki
moja sie tez wczoraj z brzuszka na plecki przewrocila zeby misia lepiej widziec, dzisiaj juz nie cwiczyla bo jakas senna po wczorajszej szczepionce, ale moja to kluska przy Twojej.

gufi super. Aluski to zdolne dziewczynki
moja sie tez wczoraj z brzuszka na plecki przewrocila zeby misia lepiej widziec, dzisiaj juz nie cwiczyla bo jakas senna po wczorajszej szczepionce, ale moja to kluska przy Twojej.
brawa za przewroty :-)
mój leniwiec nawet nie myśli o przewrotach :dry:

Aluska nareszcie dobre wiesci!!!
Przewrotami sie nie przejmuj, oni z moim rówiesniki a moj tez leniwiec. O siedziec by chciał ale lezec nie nie nie, nawet na brzuszku sie ostatnio denerwuje. Tylko siedzieć, najlepiej u mamy na kolanach i ogladac swiat.Wiadomo jest to póllezenie nie sadzam go mocno no ale nowa pozycja... No i wózku musze budke opuszczać jak nie spi. A towarzyski sie zrobil i pieknie się bawi wiszącymi zabawkami i gada jak nakrecony i do wszystkich sie śmieje. Wiecei co?? Moja Babcia do Fifka przchodzi. No jestem pewna..Bo czasem patrzy w pusta przestrzen i gada i sie mieje i nawija jakby kogos widział. Jestem pewna, ze to ona i nad nim czuwa...Kurcze poryczałam się....

Bodzinko no na pewno twoja babcia może być aniołkiem dla Filipka, u nas mawiają że szczególnie jak przez sen dziecko się uśmiecha albo tak jakby do siebie to znaczy to że to dziecko aniołki bawią

reklama
....dlatego się to nazywa anielskim uśmiechem:)

Bodzinka ponoć małe dzieci widzą duchy;) więc może, może...

aluśka super wieści!!! cieszę się że do przodu u was:)))

gufi mała spryciara z Ali:ppp

Do góry