reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Hej dziewczyny mam problem, otoz moj syn od ponad tygodnia jestvstrasznie marudny, wygina sie kreci wierci...jak juz go cos zainteresuje to na chwile...wygina sie do tylu w litere c i tak jakby sie denerwowal, budzi sie z drzemek dziennych z placzem po czym zasypia...ma 3miesiace i 9 dni:/ ja juz nie wiem co mam robic. Goraczki nie ma:/ co myslicie, mieszkam w uk i tu nawet nie ma po co wybierac sie do lekarza bo i tak mi powie ze wszystko ok i ze to normalne ze dzieci placza. Jak zobazylam filmik tutaj jak dziewczynka sie podnosi to jestem w szoku bo moj ma ponad 3 miesiace i nawet nie trzyma tak glowy...chwilke potrzyma i mu opada:/ jak go ciagne za raczki do gory to nie ciagnie glowki do gory...boje sie ze cos jest nie tak:(

reklama
O kurcze, gufi - to Franek też się tak przekręca, ale ja głupia myślałam, że coś jest z nim nie tak, bo spada...:/

Gufi ślicznie! jejku jaka zdolniacha ta twoja córunia - moja też leniuszek jak już jej się uda przekręcić to tylko na boczek, choć winę składam na szeroką pieluszkę i usprawiedliwiam córcię że przecież ma trudniej przez to
Ewelinkap9 u nas było podobnie jakiś czas temu, lekarz kazał kłaść na brzucho dziecko jak najczęściej, może dziecko się bardzo denerwować, ale trzeba jakoś temu zaradzić, próbować na kolorowym kocyku, na początku można trochę go unieść,żeby zobaczył że z góry lepszy widok, ale najlepiej jak sam się postara. u nas najlepiej zdała egzamin pozycja u mnie na kolanach, tzn. jedna noga trochę wyżej druga normalnie, dziecko rączkami opiera się na tej wyższej, nogi zwisają swobodnie, podtrzymujemy pod pupę i boczek, takich ćwiczeń stopniowo zwiększaj od 5 min 2-3 razy dziennie, do ilu się da aby ogółem było przynajmniej 2 godziny, a najlepiej jak dziecko spędza cały dzień na brzuszku. to tyle co usłyszałam od swego fizjoterapeuty, no i całkowity zakaz, który niestety przyznam się że złamię - niedozwolone kładzenie dziecka w leżaczku, bo wtedy rozleniwia się z ćwiczeniami, niech już wtedy leży na płasko na pleckach. kładzenie na boku ma być zminimalizowane do minimum do tej pory aż się samo będzie kładło, a pociąganie za rączki by posadzić - w żadnym wypadku, tak robią tylko lekarze by sprawdzić podtrzymywanie główki, sadzenie w poduchach też nie działa najlepiej, słowem im mniej będziemy podpierać dziecko tym szybciej mu się zechce ćwiczyć samemu. aha urozmaicenie ćwiczeń - samolociki (tylko powolne, bez nagłego unoszenia czy potrząsania) i turlanie na łóżku, moje dziecko uwielbia to, zobacz może u ciebie też się sprawdzi

Gufi zdolniacha z Małej mój leniwiec nie chce. Ale troche go brat rozbisurmanil bo jak tylko zakwili to zaraz mu sie pomaga przekręcać.

witam dziewczyny...podczytuje was od czasu do czasu bo sama jestem grudniowa mama i czytam wlasnie o waszych niepokojach zwiazynych z asymetria, nierownym napieciem - polecam stronke ktora przygotowalam jak moja mlodsza corka byla jeszcze malutka - mam nadzieje ze wam pomoze ;)

Poćwiczmy mamo. Ćwiczenia od drugiego miesiąca życia - BabyBoom

pozdrawiam :)
joanna

aha..dalej sa cwiczenia dla starszych dzieci

Gufi świetnie mała się przekręca, moja nawet nie myśli o takich rzeczach, szybciutko się wkurza na brzuszku.

reklama
Byliśmy w końcu na szczepieniu w tą środę:tak: Mała wazy 5740g i ma 65cm wzrostu :-)
A darła sie jakby ją co najmniej ze skóry obdzierali jeszcze zanim doszło do kłucia ...mierzenie jej sie nie podobało;-)

Do góry