reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

U nas kolka!kolka!kolka!kolka! Od 16-17 do 23 lub dłużej ;//// i tak się bujamy od powrotu ze szpitala po porodzie ://///. Gosia strasznie się męczy. W domu nic normalnie się nie da zrobić. Starsza dwulatka nie wie co się dzieje i robi sie niespokojna. :(((((((((( do d..py. Alergolog mówiła że z mojej diety nic nie moze szkodzic. Więc co sie dzieje z małą????? krope;lki w nia wlewam i wlewam i nic. Espumisan, Infakol, bobotic - nic nie działa. oby do soboty bo mi maja jakies z niemiec przywiezc, Nie wyrabiam :((((((((((((((

reklama
My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74:baffled:)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 :eek: i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie :tak:. Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)

O to waży niewiele więcej niż mój Mikolo z tym że mój za dużo przybiera :(
Biedaczek malusi tak się wycierpiał :(

cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!

Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj:D) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...

moja jest miesiac mlodsza od Oliwki i wazy ok. 4 kg. za miesiac na pewno nie dobije do 5 kg patrzac na tempo jej przybierania. takze nie przejmuj sie :)

Jak byliśmy u neurologa trzy dni przed skończeniem 2 miesiąca, to pani mówiła, że ciemiączko ma 2x2 cm (chyba...). I nic nie mówiła, czy to źle czy dobrze. Ale ja podaję i wit. K, i D. K już się pomału kończy - nie będę nowego opakowania kupować, więc skończymy podawanie tydzień przed końcem 3 miesiąca. D będę dawać dalej, aż pediatra powie, żeby odstawić. Ja osobiście odstawiłabym na wiosnę i lato - jak będzie słonko, ale poczekam na radę specjalisty.

Ja podaje tylko witaminę D.a jeżeli chodzi o ciemiączko to mój ma 2x2.5cm i mówiła że w porządku.

I ja coś sypnę.
Wczoraj mój synek ważył 5560 gram. Pediatra mówiła, że jak na 7 tygodni ruchowo jest bardzo dobrze rozwinięty. W dodatku jak leży na poduszce to głową tak się zamacha jakby chciał usiąść.

My bylismy sie wczoraj mierzyc i waga Jaska to 4700 i 56cm. Czyli od porodu 1500g w gore i 8cm wiecej :-)

aha- zauważyłam że Miki jak leży na brzuszku czasami jest tak dziwnie wygięty w literkę c. Lekarz powiedział że to właśnie od bioderka ta asymetria.
koniecznie to kontroluj, bo ukladanie sie w C jest objawem wzmozonego napiecia miesniowego jednej strony ciala - to sie rehabilituje. to, ze powodem jest bioderko, nie oznacza, aby tak zostawic. sama mialam 3-miesieczna dziewczynke ze wzmozonym napieciem miesniowym, spowodowane karmieniem i noszeniem tylko w jednej pozycji. ponad miesiac cwiczylysmy 3 razy w tygodniu i masaze codziennie.

reklama
No to jest prawda, moj Adas tak mial i konieczna byla rehabilitacja:tak:A ja nie wiem czy to jest normalne, bo jak trzymam Jasia na rekach to sie zwija w klebek jak slimak:sorry2:A do tego ten odruch MORO.Czy wasze dzieciaczki caly czas to maja?Czasem jak z nienacka podejde do lozeczka czy go rozbieram to on wlasnie ma ten odruch i czasem az placze.I nie wiem czy ten odruch nie jest czasem za bardzo wzmozony.

Ostatnia edycja:
Do góry