U nas kolka!kolka!kolka!kolka! Od 16-17 do 23 lub dłużej ;//// i tak się bujamy od powrotu ze szpitala po porodzie ://///. Gosia strasznie się męczy. W domu nic normalnie się nie da zrobić. Starsza dwulatka nie wie co się dzieje i robi sie niespokojna. ((((((((( do d..py. Alergolog mówiła że z mojej diety nic nie moze szkodzic. Więc co sie dzieje z małą????? krope;lki w nia wlewam i wlewam i nic. Espumisan, Infakol, bobotic - nic nie działa. oby do soboty bo mi maja jakies z niemiec przywiezc, Nie wyrabiam (((((((((((((
reklama
U
użytkowniczka r
Gość
My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie . Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)
O to waży niewiele więcej niż mój Mikolo z tym że mój za dużo przybiera
Biedaczek malusi tak się wycierpiał
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!
Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...
moja jest miesiac mlodsza od Oliwki i wazy ok. 4 kg. za miesiac na pewno nie dobije do 5 kg patrzac na tempo jej przybierania. takze nie przejmuj sie
Jak byliśmy u neurologa trzy dni przed skończeniem 2 miesiąca, to pani mówiła, że ciemiączko ma 2x2 cm (chyba...). I nic nie mówiła, czy to źle czy dobrze. Ale ja podaję i wit. K, i D. K już się pomału kończy - nie będę nowego opakowania kupować, więc skończymy podawanie tydzień przed końcem 3 miesiąca. D będę dawać dalej, aż pediatra powie, żeby odstawić. Ja osobiście odstawiłabym na wiosnę i lato - jak będzie słonko, ale poczekam na radę specjalisty.
U
użytkowniczka r
Gość
Ja podaje tylko witaminę D.a jeżeli chodzi o ciemiączko to mój ma 2x2.5cm i mówiła że w porządku.
Antylopka
Potrojna mamuska
koniecznie to kontroluj, bo ukladanie sie w C jest objawem wzmozonego napiecia miesniowego jednej strony ciala - to sie rehabilituje. to, ze powodem jest bioderko, nie oznacza, aby tak zostawic. sama mialam 3-miesieczna dziewczynke ze wzmozonym napieciem miesniowym, spowodowane karmieniem i noszeniem tylko w jednej pozycji. ponad miesiac cwiczylysmy 3 razy w tygodniu i masaze codziennie.aha- zauważyłam że Miki jak leży na brzuszku czasami jest tak dziwnie wygięty w literkę c. Lekarz powiedział że to właśnie od bioderka ta asymetria.
reklama
No to jest prawda, moj Adas tak mial i konieczna byla rehabilitacjaA ja nie wiem czy to jest normalne, bo jak trzymam Jasia na rekach to sie zwija w klebek jak slimakA do tego ten odruch MORO.Czy wasze dzieciaczki caly czas to maja?Czasem jak z nienacka podejde do lozeczka czy go rozbieram to on wlasnie ma ten odruch i czasem az placze.I nie wiem czy ten odruch nie jest czasem za bardzo wzmozony.
Ostatnia edycja:
Podziel się: