reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Ja dopiero mam rozpoczętą drugą paczkę 2.
Mocz też mam pobrać dostałam taki mały pojemniczek ale nie wiem jak to zrobić nie wyobrażam sobie stać nad małą i czekać aż łaskawie zrobi siusiu i to łapać.

A my dalej korzystamy z dwójek, kupiłam Dadę 3 ale jakie ogromne są więc dalej starcza nam 2. Z resztą Pampersy też 2... Tylko, że ja pieluszkę zapinam mu zawsze pod brzuszkiem a dupka jest taka maleńka :) Nie zapinam na brzuszku bo pieluszka się zsuwa i zawartość wylatuje ;) I nie chce gnieść mu brzuszka.

Krzyś od 4 dni złapany na obie rączki podnosi się do siadania:/ Ale to chyba za wcześnie u takiego maluszka prawda?? Glowa mu sie jeszcze lekko kołysze jak sie podnosi, wolę go nie podnosić ale on jak go nie złapie za ręce to sam próbuje...
Na siadanie za wcześnie, dla mnie nawet sadzanie 3,4 miesięczniaków to troche za wcześnie....Kolezanka w kącie kanapy sadzała..Ale nie na półsiedząco tylko sadzała całkiem prosto...Ale taki odruch jest całkowicie normalny, jak tez to, że probuje na nogi isc. To normalne odruchy. Mój jak czasem go potrzymam na przewijaku to "stoi" ale trwa to pare sekund. Tez sie rwie do "siadania" jak go opre sobie na b rzuchu to głowe dzwiga i praktycznie juz jej nie trzeba podtrzymywac ale ja tam wole asekurowac go....
A fotki wymiataja Krzysiu jest przeuroczy!!!!

I po neurologu. Wszystko ok - 100% normy ;) Ale znowu "na wszelki wypadek" za miesiąc kolejne usg przeciemiączkowe i kolejna wizyta u neurologa. I znowu będą mi dziecko męczyć...

Przy okazji zaliczyliśmy pierwszą podróż tramwajem, bo Tato nie mógł się zerwać z pracy. Franol oczywiście wszystko przespał ;) Obudził się u lekarza i panie nie mogły się nadziwić, że nie śpi, a nie płacze. Każda sobie go chciała ponosić i zachwycały się jak pięknie rączki składa jakby się modlił. Nie chciałam ich wyprowadzać z błędu, ale jak on tak składa ręce i robi dzióbek z ust, to zazwyczaj właśnie sika ;)
Hi hi hi hi.
Wojtus w 56 dosc dlugo chodził a rozmiar 62 moze jakies 2 tyg teraz jestesmy na 68 a co najlepsze 62 mialam najwiecej ciuszkow i praktycznie ponad połowa ani raz nie wlozona ;/ a podobno dzieci najdluzej chodza wlasnie w romiarze 62
No świetnie to moj syn ile będzie w 62 wchodził??? Bo on nadal 56 nosi, pare naprawde małych bodziaków odłozyłam i tyle. Krótkie to i grube, jak mamusia.

reklama
Moja też w 56 jeszcze smiga aczkolwiek juz na styk;) papersiki zaczeliśmy 2 używać ale teraz dostalismy w prezencie jeszcze 1 i zaczęłam zużywać, dobre ale już takie też na styk, nie wiem czy paczkę do końca zużyję:)

Do góry