reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Jak przestawić dziecko na tryb nocny?? Tzn żeby dłużej spało?? Kiedy czytałam, że zamiast mleka dawać herbatkę żeby wiedziało, że w nocy nie poje :)) Czy coś jeszcze?? Ja chce chociaż z 4h pospać...

Jak przestawić dziecko na tryb nocny?? Tzn żeby dłużej spało?? Kiedy czytałam, że zamiast mleka dawać herbatkę żeby wiedziało, że w nocy nie poje :)) Czy coś jeszcze?? Ja chce chociaż z 4h pospać...

pospisz, przyjdzie na to czas :) Na razie daj Krzysiowi ciagnac tego nocnego mleczka, poki moze i potrzeuje ;-)

Jak bedzie mial 4 miesiace to bedziesz mogla dosypac mu do mleczka kleiku ryzowego, jest szansa, ze sie zaklajstruje na dluzej :)

Ale wiesz kochana, Ze to nocne mleczko jest lepsze, ma wiecej czegos tam, bardziej tluste jest i teraz juz sie nie zaleca, zeby takie maluchy przepajac. Spokojnie dasz rade!!! Kobiety sa twarde jak stal.

ja po kąpieli zawijam w becik przygaszam światło zeby wyciszyc niunie daje cycunia a jak mala nie zasnie to w tedy bujam na nogach i to zazwyczaj pomaga bywa ze sie tak meczymy ze 2 godziny bo przysypia i wstaje za chwilke ale efekt takiego wymeczenia bywa zaskakujacy ostatnio zasneła ok 12 w nocy a wstała po 6 SZOK!

od kiedy kladzie sie dziecko na kocyku na podłodze?

a my dzis czytałyśmy wierdzyki brzechwy w szoku byłam jak reagowała na ilustracje a wydawały mi sie malo ciekawe rekami tak machała i sie smiała

od kiedy kladzie sie dziecko na kocyku na podłodze?

a my dzis czytałyśmy wierdzyki brzechwy w szoku byłam jak reagowała na ilustracje a wydawały mi sie malo ciekawe rekami tak machała i sie smiała

My czytamy Androny Brzechwy już jakiś czas :) Najlepsza bajka to Mleko ;)

Ostatnio na topie jest książeczka Pierwsze urodziny prosiaczka - Aleksandra Woldańska-Płocińska - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl - szczególnie żuk pchający wielkiego zielonego arbuza :) Obrazki schematyczne, intensywne kolory - polecam :)

Hehe! Myślę, że Krzyś bardzo szybko dałby znać co sądzi o herbatce ;-) On na razie ma mały żołądeczek, więc je, bo jest głodny, a nie dla przyjemności podjadania. Niedługo w brzuszku będzie się mieściło więcej, to i rzadziej się będzie budził. Wytrwałości!

reklama
Krzyś poszedł spać o 23 wstał o 2 dałam mu smoczek i poszedł dalej spać, i tak oto przespał do 4.30:-) Najwyraźniej nie budzi się głodny skoro wystarczy mu smoczek i zasypia w 5 minut. Szkoda tylko, że ja nie spałam do 3 z powodu bólu jajników:crazy:

Do góry