reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
U nas reakcja po szczepionce- Mikołaj prawie cały czas śpi od 8h z przerwą na jedzenie i 65 ml herbatki , temp. 37,5, lekko opuchnięte oczka. Dzwoniłam do pediatry kazała obserwować, ew. dać pół czopeczka eferelganu dla dzieci i dobrze przepajać :-(

eeh ten mój Miki :(

A gdzie mierzyłaś temperaturę? Bo pielęgniarka mi dziś powiedziała, że jak się mierzy w pupie, to trzeba 0.5 stopnia odjąć i to jest rzeczywista temp.

My dziś po szczepieniu - 5w1 + WZW refundowane. Sekundę po szczepieniu wkładałam Franolowi pierś do buzi i ryk momentalnie ustawał, więc nawet to zgrabnie przeżyliśmy :) Póki co w miejscach szczepienia nic się nie dzieje, gorączki brak, jest dość spokojny, ale je ładnie, więc ok.

No i młody waży... 5220 g! 1800g przybrał w miesiąc. Lekarka pytała, czym go dokarmiamy, a my na to, że jest na samej piersi ;)

Ja byłam u ginekologa. Pani dr upomniała się o zdjęcie, ale na szczęście miałam ze sobą :) Wszytko ok. Zrobiła mi usg, cytologię, a zapłaciłam tylko za wizytę :)

Aha - dziś nie podaliśmy Frankowi ani plantexu, ani koperku i... jest dużo lepiej! Trochę marudzi, ale nie drze się, wszystko mu samo mija ładnie. Wieczorem marudził mocniej i dostał kropelkę esputikonu - zasnął w 5 sekund.
W ogóle pediatra wypisała listę leków, jakie na brzuch możemy mu dawać. Poszłam do apteki, a farmaceutka mówi, że pierwszy jest na ząbkowanie, drugi na biegunki, trzeci na coś tam jeszcze. Ani jeden na wzdęcia! No i bądź tu mądrym... Na razie testujemy esputikon. I ograniczę mleko... choć z ciężkim sercem ;) No i zobaczymy :)

chyba dokupie jeszcze ten plantex- choc Ala wogole nie chce pic takich specyfików z butelki- bo wczoraj była męczarnia... a sam espumisan nie zadziałał i a wode koperkową za pozno jej podałam dzisiaj dam po poludniu a nie na noc niech szybciej zacznei dzialac

My po pierwszej wizycie u lekarza,mierzony nie był (oprócz główki i klatki piersiowej) a waży 4900,dostaliśmy namiary na lekarza który zrobi usg bioderek,jamy brzusznej i coś tam jeszcze za jednym razem,oczywiście priv :) I za 3 tygodnie pierwsza szczepionka :/

rozmiarówka jest zależna od firmy -
coccodrillo szyje na chudziaki, więc ja zaczynałam od 62.
5-10-15 - szyje na grubaski, bodziaki dla nas super, ale rozmiar 68
H&M, C&A - dla mnie najbardziej wiarygodne - bo sa rózne proporcje (patrząc po moich dzieciach)

A u nas nie było żadnej reakcji po szczepionce:-)
Olcia - w sumie sa 4 dawki 5w1 ale czwarta dopiero po półtora roku. A ta 6w1 musisz teraz dać 4 razy: w 2 mż, 3-4 mż, 5-6 mż, 7 mż. W przypadku 5w1 w 7 m.ż. dajesz tylko dawkę przypominającą wzwB. To u nas trochę taniej, bo płaciliśmy 110zł

reklama
My dziś po szczepieniu 5w1+wzw b i rotawirusy. A teraz będę się zamartwiać całą noc :-(Krzyś ma gorączkę 38.1 i podałam mu czopek. Taki biedny spokojny, bez życia że aż mi się coś robi jak na niego patrzę :-:)-( A do teraz miał taki świetny humor (szczepienie było o 12.30). Dziewczyny taka gorączka jet normalna?? Lekarka kazała reagować czopkiem jeśli temperatura będzie wyższa od 38 stopni... Oby jutro był znowu Krzysiem, nawet jego kolka mi teraz by nie przeszkadzała... byle by się bardziej ożywił...

Z dobrych nowin zagęszczacz daje pozytywne efekty i Krzyś w ciągu 2 tygodni przybrał 540g i wazy już 4840g.

Ostatnia edycja:
Do góry