reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Mój synek główkę podnosił już po tygodniu. Może wcześniej to zauwazyłam, bo w pierwszych tygodniach był przekładany przez ramię i masowany z racji zagęszczonego moczu, którego nie mógł wydalić. No i przyzwyczaił się do tej pozycji i teraz najchętniej w niej zasypia;-) W tej chwili już jest duży chłopak, głową macha w każdą stronę, wierci się nieprzeciętnie, przeciąga jak struna, wodzi wzrokiem, uśmiecha się, po prostu moje małe cudo.

Dzisiaj byłam z synkiem u pediatry. W Pampersie (mokrym), body i śpiochach ważył 4310, więc lekarka oceniła wagę pirazy drzwi bez ubranek na 4200. Dziś skończył 2 tygodnie. Dobrze, że przybrał na wadze, znaczy najada się.

My za tydzien szczepimy sie 6w1 i pneumokoki. Ciekawe ile Adaś przybrał, ale mierzy już 57 cm (wyjsciowa 50cm) , kupilam body na 0-3 miesiace ale sa akurat, mam w domu jedna paczke 3-6 miesiecy i mysle, ze jeszcze ze 2 tygodnie i tamte odloze... Chudzinka z niego ale długi jest ;-) Za to Julia urodziła sie 58 cm długa :)

Ja juz mam 2 kartony po pampersach ubranek odlozonych, strasznie szybko wyrasta, kombinezon kupilam nowy w zeszłym m-cu i nie ma szans, zeby dotrzymal do konca zimy :/

Moj synus tez ladnie przybiera, w ciagu 4 dni-160g a od porodu 600g.Ciezko bylo na poczatku z karmieniem ale warto bylo przeczekac ten kryzys:-)

moja tez przybiera - co prawda nie tak szybko jak niektore z naszych grudniakow, ale w 2 tygodnie 300g. zawsze to wplywa uspokajajaco na matki, kiedy wiedza, ze dzieci sie najadaja ;)

a przed chwila do nas dzwonila pediatra z rejonu, ze przy jdzie jutro na wizyte - co mi sie zdaje, ze troche za pozno ...

Późno Gufi? Mojego malucha lekarz nie widział od wyjścia ze szpitala. Próbowałam się umówić jakiś czas temu i dowiedziałam się, że mam przyjść jak mały będzie miał 6 tygodni! Zresztą pielęgniarki też do tej pory nie widziałam. Jak mi jakaś teraz przyjdzie, to psem poszczuję. Teraz to mogą sobie podarować, żadnej obcej baby w domu nie potrzebuję. Kwitki niech sobie wypełni w przychodni, a mi głowy nie zawraca.

Słyszałyście pewnie o skoku wzrostowym w 3 i 6 tyg. a potem w 3, 6, 9 mies.? Ja jestem w szoku, ale u Cypriana tak było - w 6. tyg zaczęłam dopiero stosować pieluchy 2 i ubranka 62, a w ciągu 2 tyg. tak urósł,że już go ubieram w 68:szok:, a pieluchy na niedługo starczą- dobrze ze to huggies, bo są większe - pampersy 2 już są za małe:no:.

reklama
Słyszałyście pewnie o skoku wzrostowym w 3 i 6 tyg. a potem w 3, 6, 9 mies.? Ja jestem w szoku, ale u Cypriana tak było - w 6. tyg zaczęłam dopiero stosować pieluchy 2 i ubranka 62, a w ciągu 2 tyg. tak urósł,że już go ubieram w 68:szok:, a pieluchy na niedługo starczą- dobrze ze to huggies, bo są większe - pampersy 2 już są za małe:no:.

no wlasnie, wazylam dzis Adaska, wazy 4550 g a na wizycie we wtorek 4100... nakupowalismy 2 bo w promocji były, 3 paczki jeszcze mi zostały...

Do góry