reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

to ja nie wychodze nigdzie :-( tez by mnie takie slowa zabolaly a ja mam tak na codzien z moja mama czuje sie jakbym miala dwie lewe rece jak tylko zaczyna mala sie drzec odrazu leci i "co sie dzieje zrob cos wez na rece nie daj jej tak plakac" i w prowadza jeszcze wieksze nerwy smieje sie ze jak zamkne dzwi na klucz to z futryna wejdzie

reklama
Mojego synka dzisiaj bolał brzuszek i położyłam go na swoim brzuchu jego brzuchem i on w sekundę przewrócił sie na plecy. Z każdym dniem zadziwia mnie coraz bardziej.

mój syn też taki cud 2 razy wyczynił... leżąc na brzuchu na łóżku tak odpychał się nóżkami i ciągnął główkę że się na plecki przerzucił- tyle że w tym dniu skończył 6 tyg :)

kasia- nie martw się - moja mama też taka była- mąż nadal jest ( co mnie wkurza :p )- a ja się po prostu nauczyłam że DZIECI PŁACZĄ. Nikt tego nie lubi- płacz dziecka zawsze za serce chwyta- zresztą sama się odwracasz na ulicy jak słyszysz że dziecko płacze.... chociaż teraz jak widzę płaczącego , rozłożonego na ziemi dwulatka lub ryczącego w wózku 5 miesięczniaka to tylko się uśmiecham pod nosem bo nie raz nie dwa mój tak wyczynia/ł :)

Ostatnia edycja:
mnie strasznie martwi ze niunia nie spi spokojnie cały czas steka wierci sie mruczy otwiera oczy i zamyka martwie sie ze ja cos moze bolec

mam jeszcze jedno pytanko jak idziecie z dziecmi na spacer i chcecie wejsc do sklepu to rozbieracie malca bo ja sie boje ze moze sie zapoci a potwm jak wyjde ze sklepu to sie przeziebi nie wiem jak to sie robi bo narazie chodzimy po godzince na osiedlu i wsio

Moja znajoma kiedyś wracała ze spaceru z małym dzieckiem, które już zaczęło mocno płakać, bo było głodne. Nie uspokajała go, bo byli już blisko domu. Jakaś kobieta do niej podeszła i kazała natychmiast wziąć dziecko na ręce, bo jak nie to ona dzwoni na policję - że niby wyrodna matka znęca się nad dzieckiem. Paranoja... Ludzie czasem zachowują się jak idioci - jakby sami nigdy dzieci nie mieli.

Jakaś nie normalna musiała być ta babka,masakra...

Dziewczyny - jeśli się zastanawiacie nad szczepionką, to różnica między nimi jest następująca:
5w1
nie zawiera wzwB więc są 2 ukłucia
podawana w sumie 3 razy
koszt ok 100zł

6w1
zawiera wzwB więc jest 1 ukłucie
podawana 4 razy
koszt ok 200zł

Poza tym nie różnią się niczym. Obie są bezkomórkowe i -jeśli dają powikłania, to takie same.

mnie strasznie martwi ze niunia nie spi spokojnie cały czas steka wierci sie mruczy otwiera oczy i zamyka martwie sie ze ja cos moze bolec

Nie przejmuj się tym, moja Basia ma tak samo i pytałam położnej. Nie jest to nic niepokojącego i nie musi oznaczać bóli. Gdyby ją coś bolało, to by nie spała...

A jeśli chodzi o szczepionki, to moja położna doradziła mi jednak 5w1, gdyż 6w1 zawiera mało żółtaczki i lepiej ją zaszczepić osobno.

to ja napiszę, że dwutygodniowa Zuzia jak sie ją trzyma w pionie prawie na sobie to podnosi głowę i potrafi ją odwrócić z prawej na lewą, a wczoraj zauważyłam, że za chwile zacznie się kulać sama z boku na bok, bo wczoraj jej wyszło

i cwaniara jest, bo jak je to zasypia na mamie lub tacie a jak się ją odłoży do łóżeczka to od razu uczy w 5 zł otwarte no i się martwię że za chwilę będzie kłopot bo nie będzie chciała sama zasypiać, a powoli zaczynam z nią to ćwiczyć bo fizycznie nie jestem w stanie dwa razy w nocy po 3 h chodzić bo ona spać nie chce i jak ją przed wczoraj wzięłam do naszego łóżka to po jakimś czasie sama zasnęła

Tunia - u nas tak samo z ta glowka. az w szoku jestem jaka z Alicji jest silaczka!

a tym noszeniem to sie nie martw - dzieci byly bujane w brzuchu tyle miesiecy, to teraz trudno sie przestawic. ja tam jestem zwolenniczka bujania, przytulania i nawet spania razem. z Ninka tak robilismy i jakos teraz nie ma problemu.

Tunia - u nas tak samo z ta glowka. az w szoku jestem jaka z Alicji jest silaczka!

a tym noszeniem to sie nie martw - dzieci byly bujane w brzuchu tyle miesiecy, to teraz trudno sie przestawic. ja tam jestem zwolenniczka bujania, przytulania i nawet spania razem. z Ninka tak robilismy i jakos teraz nie ma problemu.
dokladnie mamy takie samo podejscie. na moje dzieko tego potzrebuje i to narmalne jest, ze je nosze, przytulam itp. wiki po roku po przytulankach szla do swojego lozeczka spac, a ja bylam obok, nie bylo problemu

mam jeszcze jedno pytanko jak idziecie z dziecmi na spacer i chcecie wejsc do sklepu to rozbieracie malca bo ja sie boje ze moze sie zapoci a potwm jak wyjde ze sklepu to sie przeziebi nie wiem jak to sie robi bo narazie chodzimy po godzince na osiedlu i wsio
ja odkrywam i najwyzej rozpinam pod szyjka, jak jest bardzo cieplo. ale u nas duzo mniejsze roznice temp

reklama
Tunia u mojego trzymanie głowki w pionie zauważyłam wczoraj w 11 dniu, wcześniej raczej nie brałam go do pionu. Widać grudniaczki szybko się rozwijają. Jeszcze wiem, że mój od kilku dni wodzi wzrokiem za reką na przykład. Reaguje tez na muzyke i interesuje go telewizor, nawt jak jest wyłączony to patrzy na niego.

Do góry