reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Salomii 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze i na pewno będzie,tulaski dla Arlenki od Mikosia :*:*:* i pozdrowionka od Nas dla Was :*

Ewa spoko Hubek też ma w nosie pospolite papa ;-) Teraz najważniejsze jest wstać, usiąść, wstać, usiąść. Walnąć ręką w telewizor i spojrzeć czy mama już widzi. Jeżeli nie widzi można jeszcze kilka razy spróbować zanim zauważy, iść do stolika, wstać, usiąść, podejść do fotela i to samo. Pomajstrować trochę przy kablach, pozrzucać wszystko co nisko i iść spać ;-) Od kiedy zaczął siedzieć to jakoś tak co miesiąc coś nowego siedzenie, siadanie, wstawanie, pełzanie, chodzenie za rękę, raczkowanie, chodzenie przy meblach i teraz już stop. Mówienie czy pokazywanie....nie ma czasu na takie bzdury ;-)

Oj tam, oj tam
Przecież wasze szkraby świetnie sobie radzą jak zresztą wszystkie grudniaczki, a każdy specjalizuje się w czymś innym:-) Córeczka znajomych (zdrowa!), zaczęła raczkowac w wieku 14 mies. Każdy ma swój czas;-)
Ja już żadnych poradników nie czytam o rozwoju i nawet nie wiem co niemowlę w tym wieku powinno już robic. Mnie cieszy każdy mały postęp, nawet z pozoru nieistotny czy denerwujacy (tych jest więcej).

Salomii - hmmm, jeśli sprawa jest na tyle poważna, że różnice już od bioderek widac (nawet biorąc poprawkę, że Ty widzisz więcej, bo wiesz czego masz się dopatrzeć) to wizyta u polskiego pediatry jest rzeczywiście dobrym pomysłem.

Asjaa - no to pięknie Maciuś sobie radzi:-)

Gratulacje dla wszystkich naszych dzielnych maluszków!!!:-)

Jeeeny:szok:. Ja się nie mogę napatrzeć na Twój, a w zasadzie Cyprianowy suwaczek! Jaki on już duży:szok:! Brakuje jeszcze tylko odliczania do urodzin:-D, takiego jak do porodu he he. Do pierwszych urodzin pozostało.....dni!To już w ogóle takim wielkim krokiem by się nam zbliżał ROK!

Krolcia - ja codziennie o tym myślę i nadziwic się nie mogę:no: Myślałam, że rok trwa dłużej:-D Dopiero co ciąża była, a tu szast prast i będzie świeczka dmuchana:szok:

A rok temu byłam w 30 tyg. 3 dniu ciąży:-) Ach....

Ostatnia edycja:
reklama
idą jak burza te Wasze szkraby kochane.
Salomi - póki lekarz się nie wypowie nie martw się na zapas, a już na pewno nie myśl że jest w tym jakaś Twoja wina, bo nie ma!!!
A u nas tak: papa, brawo, indianin, jaka duża i wtedy podnosi rączki do góry, lecą liście z drzew i wtedy oraca rączkami w górze, tańczy na siedząco, gdzie mama ma nosek i oczko wie - tylko mama - reszta nie ma ;), umie pokazać na jednym dużym zdjęciu gdzie mama,tata i Zuzia, i robi 'no no no' kiwając palcem do psa jak ten szczeka, kręci główką na nie, wie że czegoś nie wolno ale nie respektuje tego, umie baran baran buc, a z ruchowych wstaje przy czym się da i wali głową w co się da ale nie robi kroków, zasuwa na czterech, a i umie włożyć piłeczkę do dziurki w pchaczu, mówi mamamama, tatata, papap, lala, dziadzia, baba, au au - na pieska, no i masę totalnie zakręconych dźwięków, umie dmuchać.
Od miesiąca sadzam ją na nocniku i siedzi pół godziny bawiąc się po czym zakładam jej pieluchę a ona sika.

Do góry