reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Salomii 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze i na pewno będzie,tulaski dla Arlenki od Mikosia :*:*:* i pozdrowionka od Nas dla Was :*

Ewa spoko Hubek też ma w nosie pospolite papa ;-) Teraz najważniejsze jest wstać, usiąść, wstać, usiąść. Walnąć ręką w telewizor i spojrzeć czy mama już widzi. Jeżeli nie widzi można jeszcze kilka razy spróbować zanim zauważy, iść do stolika, wstać, usiąść, podejść do fotela i to samo. Pomajstrować trochę przy kablach, pozrzucać wszystko co nisko i iść spać ;-) Od kiedy zaczął siedzieć to jakoś tak co miesiąc coś nowego siedzenie, siadanie, wstawanie, pełzanie, chodzenie za rękę, raczkowanie, chodzenie przy meblach i teraz już stop. Mówienie czy pokazywanie....nie ma czasu na takie bzdury ;-)

Oj tam, oj tam
Przecież wasze szkraby świetnie sobie radzą jak zresztą wszystkie grudniaczki, a każdy specjalizuje się w czymś innym:-) Córeczka znajomych (zdrowa!), zaczęła raczkowac w wieku 14 mies. Każdy ma swój czas;-)
Ja już żadnych poradników nie czytam o rozwoju i nawet nie wiem co niemowlę w tym wieku powinno już robic. Mnie cieszy każdy mały postęp, nawet z pozoru nieistotny czy denerwujacy (tych jest więcej).

Salomii - hmmm, jeśli sprawa jest na tyle poważna, że różnice już od bioderek widac (nawet biorąc poprawkę, że Ty widzisz więcej, bo wiesz czego masz się dopatrzeć) to wizyta u polskiego pediatry jest rzeczywiście dobrym pomysłem.

Asjaa - no to pięknie Maciuś sobie radzi:-)

Gratulacje dla wszystkich naszych dzielnych maluszków!!!:-)

Jeeeny:szok:. Ja się nie mogę napatrzeć na Twój, a w zasadzie Cyprianowy suwaczek! Jaki on już duży:szok:! Brakuje jeszcze tylko odliczania do urodzin:-D, takiego jak do porodu he he. Do pierwszych urodzin pozostało.....dni!To już w ogóle takim wielkim krokiem by się nam zbliżał ROK!

Krolcia - ja codziennie o tym myślę i nadziwic się nie mogę:no: Myślałam, że rok trwa dłużej:-D Dopiero co ciąża była, a tu szast prast i będzie świeczka dmuchana:szok:

A rok temu byłam w 30 tyg. 3 dniu ciąży:-) Ach....

Ostatnia edycja:
reklama
idą jak burza te Wasze szkraby kochane.
Salomi - póki lekarz się nie wypowie nie martw się na zapas, a już na pewno nie myśl że jest w tym jakaś Twoja wina, bo nie ma!!!
A u nas tak: papa, brawo, indianin, jaka duża i wtedy podnosi rączki do góry, lecą liście z drzew i wtedy oraca rączkami w górze, tańczy na siedząco, gdzie mama ma nosek i oczko wie - tylko mama - reszta nie ma ;), umie pokazać na jednym dużym zdjęciu gdzie mama,tata i Zuzia, i robi 'no no no' kiwając palcem do psa jak ten szczeka, kręci główką na nie, wie że czegoś nie wolno ale nie respektuje tego, umie baran baran buc, a z ruchowych wstaje przy czym się da i wali głową w co się da ale nie robi kroków, zasuwa na czterech, a i umie włożyć piłeczkę do dziurki w pchaczu, mówi mamamama, tatata, papap, lala, dziadzia, baba, au au - na pieska, no i masę totalnie zakręconych dźwięków, umie dmuchać.
Od miesiąca sadzam ją na nocniku i siedzi pół godziny bawiąc się po czym zakładam jej pieluchę a ona sika.

Do góry