reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

ja niewiem co masz Mamolka na mysli mowiac ze Miki nie mowi??? to dzieci w tym wieku mowia??? :O
czy chodzi o slowa czy taki ich mowienie??
bo juz zglupialam :D
Arlena mowi Ko i jest to zawsze kot, mowi tez Ky i jest to pies, na zywo w tv i slyszany (szczekanie) mowi Da, Ta oraz Tata i Ba pojedynczo i ciagle, oprocz tego nie pamietam nic konkretnego, poza tym potrafi dyskutowac ciagle w swoim jezyku (najlepiej jak wygina reke i nia wyma****e z pretensja :))
Spiewa hehe, ewidentnie z nami spiewa i ma swoje ulubione melodie, np Adele Someone like you, kilka piosenek dzieciecych i Rote oraz Barke, Mersi bo jestes tu (heheh) i procz tego jak leca jekies piosenki i wpadna jej w ucho to zaczyna je podspiewywac po chwili, ostatnio udaje jej sie nawet zanucic tak jak naprawde to leci co jest dla nas zaskoczeniem, tanczy, na lezaco bo nie stoi o na naszych rekach, ogolnie muzyka to jest to :D W ksiazkach pokazuje paluszkiem poszczegolne postacie i komentuje jesli tak to mozna nazwac heeh, papa robi ale nie do konca wtedy kiedy powinno sie robic :D, pelza a raczej fokuje, niestety jedna noga :/ usiluje sie podciagac i stawac ale sil w nozkach brak chociaz cwiczy zawziecie i sie wydziera przy tym jak nie wychodzi, pyka banki (ja robie banki a ona je lapie paluszkiem by pekly) nasladuje odglos chrapania bo tatus chrapie jak my w nocy nie spimy, no i rybka na mini mini chrapie, siada i siedzi, umie tez sciemniac ze czegos nie robi jak cos broi i ze jej sie chce spac jak ma jesc kasze a pozniej cudowne ozywienie :p

hehehe nie o takie gadanie mi chodzi :) Olek na tym etapie ( i już wtedy wydawało mi się że późno ) mówił mama baba brumbrum bam bam
..Mikołaj tylko marudzi, jęczy, nie tworzy sylab, no i ta "mama" od wielkiego święta, bez zrozumienia, a kończymy za 3 dni 10 miesięcy:confused2:

reklama
Gratuluję postępów Waszym dzieciaczkom!!:)
Mamolka bo Mikołaj zbiera siły, za to jak zacznie to calymi zdaniami będzie mówił:)

U nas już dawno: papa, brawo, wstajemy od ponad miesiąca a raczkujemy jakieś dobre 2tyg.
Z innych rzeczy to reaguje na "gdzie są gumisie i gdzie piesek?" szuka swojej podusi z gumisiami i piesków na spacerze. Pieski są hitem i mega uspokajaczem na spacerach:) Znajduje swój kubek z piciem i piłkę.
Mówi głównie "tata" ale również:" baba, dada, mama, dej jej, nana"
Pokaże gdzie oko, daje buzi i robi "cacy" ( tu jestem w szoku bo jej raz pokazałam, żeby głaskała a nie biła po głowie)
Aaa i zabawnie mlaska jak chce pić. Stan uzębienia: 5szt:) 2 jedynki dolne, 1- dna na górze i 2 górne dwójki.

U nas mama i jakies dzwięki, które ja interpretuje jako "gdzie" "ide" choć nie sądze, żeby mu o to chodziło ;-)
Lolo tez póżno mowił.
Salomii Arlenka geniuszek :-)
Ewa znowu piszesz o Fifku :-p
Ten mały Potworek tez stanal w w miejscu i jak próbujemy go uczyc to rechocze..Najbardziej lubi jak mama udaje zwierzaki ;-)
Wczoraj Lolo zaczal pic z jego kupka to była obraza wielka. Stekanie, jojczenie na poczatku nie zajarzyłam o co chodzi ;-) A zabawki niemowlęce go nie interesują tylko zabawki brata...:rofl2::rofl2::rofl2:
Papa jest piekne i do każdego kto odchodzi, ostatnio doraczkował do drzwi i płacz bo były zamkniete a on chyba na spacer chciał ;-)
No i drzwi suwane otwiera bez żadnego problemu:-) Łazi przy jezdziku, wspina się jak szalony na łóżku, bo zmieniliśmy na niskie, i na co sie tylko da wspinać...W ogóle ma mnóstwo umiejętnosci, które dla mnie sa takie naturalne a inni robia oczy jak go widzą w akcji ;-)

Ostatnia edycja:
przypomniało mi się, że moja Mysia jeszcze bawiąc się samochodami brata zawsze próbuje brumbrumować i jak mówię daj buzi to cmoka do mnie, ale tylko z daleka:)

Mój nie klaszcze :-p Jak go ucze, to sie smieje a jak przestaje ja klaskać to bierze moje ręce i pokazuje, ze dalej mam klaskac ;-) ale sam NIE ;-)
W ogóle fajnie pokazuje jak cos chce ;-)

Mój klaszcze,robi tasiu tasiu tasiany,papa robi mówi to co mówił nic nowego nie zaczął i popiernicza na czworaka od 2 tyg.

heh Arlena nie klaszcze, robi papa tak sytuacyjnie bo zawsze jak schodzimy na dol to jej machamy i tak zaczela odpowiadac ale nie zawsze:D natomiast papa to nic istotnego w porownaniu z brakiem raczkowania, wstawania itp mam wrazenie ze tu tylko my zostalysmy po 9 miesiacu

reklama
Do góry