reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Jak tak czytam o osiągnięciach Waszych Maluchów, to mam wrażenie, że Pucek stanął w miejscu ;) Jak go uczę klaskać i robić papa, to umiera ze śmiechu. Jak pokazywałam mu dziś nos, buzię i oczy, to rechotał jak głupi, ale powtórzyć nie umiał ;) On to by się najchętniej przewalał na dywanie i łaskotał ;)

Co prawda super siedzi, raczkuje jak torpeda, łazi przy meblach, ale za ręce też chodzić nie chce, bo mu się nogi plączą. Zresztą jakoś go specjalnie nie prowadzę, bo nie ma co na siłę go uczyć.
Mówi tylko baba.

Piramidkę i wrzucanie klocków do dziurek opanował już dawno, ale nie jest zainteresowany innymi osiągnięciami ;) Jedyne, czego się ostatnio nauczył, to podawanie przedmiotów :)

U nas w końcu jest klaskanie. Zaczęło się od "wkręcania żarówek". Poza tym raczkowanie, stawanie, chodzenie za dwie łapki niechętnie, no i wspinanie się po schodach. Z dźwięków - cała gama - głównie pomruki wściekłego niedźwiedzia :baffled: Pap ciągle nie ma.
Aha - i z tym klaskaniem to nie jest tak, że Ida nas naśladuje. To raczej my naśladujemy ją :sorry2:

u nas jest PAPA od kilku dni:-) fajowo to wygląda:-D
Gada jak najęta, chyba co tylko mozna a najbardziej smieszy mnie jak mówi A-DE-HA-DE:-D

ewa u nas też baba na topie:) ja mówię powiedz mama, a ona baba, i tak na okrągło. Jak mnie woła to też baba:/ i tak śmiesznie intonuje jakby coś komuś tłumaczyła, czasem krzyczy, czasem tak jakby pytała:))) super sie tego słucha

co do chodzenia to ja mam wrażenie, że tak jak Mati będzie wolała raczkować zamiast stawiać pierwsze kroki. Ja staram się z nią za rączki trochę potrenować, ale ona zaraz ugina kolanka i myk na glebę...

ja niewiem co masz Mamolka na mysli mowiac ze Miki nie mowi??? to dzieci w tym wieku mowia??? :O
czy chodzi o slowa czy taki ich mowienie??
bo juz zglupialam :D
Arlena mowi Ko i jest to zawsze kot, mowi tez Ky i jest to pies, na zywo w tv i slyszany (szczekanie) mowi Da, Ta oraz Tata i Ba pojedynczo i ciagle, oprocz tego nie pamietam nic konkretnego, poza tym potrafi dyskutowac ciagle w swoim jezyku (najlepiej jak wygina reke i nia wyma****e z pretensja :))
Spiewa hehe, ewidentnie z nami spiewa i ma swoje ulubione melodie, np Adele Someone like you, kilka piosenek dzieciecych i Rote oraz Barke, Mersi bo jestes tu (heheh) i procz tego jak leca jekies piosenki i wpadna jej w ucho to zaczyna je podspiewywac po chwili, ostatnio udaje jej sie nawet zanucic tak jak naprawde to leci co jest dla nas zaskoczeniem, tanczy, na lezaco bo nie stoi o na naszych rekach, ogolnie muzyka to jest to :D W ksiazkach pokazuje paluszkiem poszczegolne postacie i komentuje jesli tak to mozna nazwac heeh, papa robi ale nie do konca wtedy kiedy powinno sie robic :D, pelza a raczej fokuje, niestety jedna noga :/ usiluje sie podciagac i stawac ale sil w nozkach brak chociaz cwiczy zawziecie i sie wydziera przy tym jak nie wychodzi, pyka banki (ja robie banki a ona je lapie paluszkiem by pekly) nasladuje odglos chrapania bo tatus chrapie jak my w nocy nie spimy, no i rybka na mini mini chrapie, siada i siedzi, umie tez sciemniac ze czegos nie robi jak cos broi i ze jej sie chce spac jak ma jesc kasze a pozniej cudowne ozywienie :p

reklama
Do góry