reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Ależ rozwijają się nasze "Maluszki" ;-) Powiem Wam, że tak od 6 miesiąca to chyba najfajniejszy okres jaki przeżywamy z Hubciem. Powili robił się taki samodzielny. Teraz jak sie obudzi sam sobie usiądzie i się pobawi, wstanie i pogada do szafy, sam sobie podpełza gdzie chce, a my tylko pomagamy i wspieramy w postepach. Super takie dzieciaki ;-)

reklama
Otóż to, choć mi czasem brakuje takiego malutkiego dzidziusia i tak se wspominam te chwile po porodzie i oglądam zdjęcia. Oglądam się wtedy za siebie i patrzę jaki już duży chłopak za mną śpi. Czas leci.

ja cię kręcę u Mikiego 7 ząbek w drodze , już widzę koronę:szok:

ale to nic- sąsiadka mówiła że jej córa na roczek (a właściwie na 11 m-cy) miała całą 20-stkę w buzi :szok::szok::szok: miała taki stan zapalny, ze zębów co już wyszły nie było widać tak dziąsła były opuchnięte, opryszczka olbrzymia -zajęła całe wargi..lekarze, badania, antybiotyki- nic nie pomagało. dopiero jakaś lekarka przepisała jakąś maść i 2 dni wszystko zaczęło się goić

jestem w szoku ile te masze maluszki maja juz zabków a u nas buzia nadal pusta ;/ czuje ze Wojtuś bedzie jedynym tutaj na forum bezzębnym dzieckiem majac roczek :-D

gwazdeczka- za to Wojtuś sam idzie za chodzikiem i coś gada, Miki dopiero zaczyna...coś za coś :-).. ja ''mama' czy 'tata' czy 'baba' nie usłyszałam jeszcze

U nas też tylko dwa, ale jakos mi nie spieszno. Hubcio dostał ostatnio nową szczoteczkę do zębów, więc wypadałoby żeby trochę ich więcej było, bo nauka mycia lepiej by szła ;) A kochany synek znowu wyczekał na wolny dzień mamy i pokazał nową umiejętność - raczkowanie. Także dzisiaj były rano pierwsze raczki, a ja już przekresliłam ten etap. Ale dzieci lubią zaskakiwać. Parę "kroków" mu wyszło kilka razy, ale i tak woli pełzać, bo mu szybciej idzie. Także teraz czekam na "gadanie" z sensem, a nie tylko igigig i gagi ;-)

reklama
U nas w nocy była taaaaka burza, że mi ciarki po plecach przechodziły. Błyskało się niesamowicie... No i obudziło się nasze maleństwo. Usiadło i powiedziało zaspanym głosem swoje pierwsze "mama"... Później jeszcze kilka razy to powtórzył. I dzisiaj też mi powiedział przy obiedzie "mama niam niam" :D

Do góry