reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Haha.. świetny ten kask... ale taki wydatek na 2-3 miesiące to lekka przesada.

Mój Antek zaczął raczkować. Teraz droga do najbliższego mebla przy, którym można wstać stała się jeszcze łatwiejsza :/
Myślałam, że już w ogóle nie zacznie raczkować, ale foczkowanie po dywanie cioci stało się chyba zbyt męczące.

Siostra przy meblach i łóżku rozłożyła kołdry i przykryła je kocami.. Mały staje i jak już upada to na miękie podłoże.. tak więc płaczu nie ma :)

reklama
Zgadzam sie ze cena jest kosmiczna ale jak to Bodzinka napisala-wszystko co jest dla dzieci to jest drogie:wściekła/y:Czasem taka mala szmatka dla bobasa kosztuje duzo wiecej niz niejeden ciuch dla doroslego a ile mniej materialu:wściekła/y:
A najlepiej to takiemu szkrabowi dla bezpieczenstwa nalozyc mala poduszke na glowe i zawiazac jak czapeczke.Tanio i bezpiecznie:-D
A Jasko od wczoraj, przy pelzaniu zaczal klekac i tak pelza jak dzdzownica:-DJeszcze mu tylko sil w rekach brakuje:tak:

Małżon rezolutnie stwierdził - "Po co taki kask? Jak się dziecko w głowę nie uderzy, to nie będzie wiedziało, że jak uderzy w ścianę, to boli, i do końca życia będzie musiało chodzić w kasku".

hehe w sumie coś w tym jest. Oli na początku jak się wywracała to dobijała główką w podłogą,a teraz już wie, że będzie bolało i nawet jak wywinie orła to główkę kładzie delikatnie. Poza tym moja córcia by się wściekła jakbym ją w coś takiego przyodziała. Nie znosi wszelkich nakryć głowy i choćby najdelikatniejsza czapeczka to dla niej koszmar

Jakie fajne :-) Tylko cena nie na moja głowe...a szkoda bo bym kupiła...

Może znajdzie sie ktoś chętny co sprezentuje. ;)

Myśmy w piątek dostali taką plastikową ksiażkę z dwoma stronami, gdzie są przyciski. są różne zwierzęta, czynności i rzeczy. Mój już nauczył sie, ze trzeba nacisnąć paluszkiem na krążek, żeby książeczka wydała dźwięk. Szybko poszło. ;)

mnie moja najbardziej rozczula jak robi papa i macha tą łapką jak szalona wydając przy tym okrzyki papapapapa skrzecząc jak papuga:) rewelacja!

A właśnie - miałam pytać... Czy Wasze dzieci już klaszczą, robią papa itp.?
Bo Pucek dość tępawy, jeśli o to chodzi ;) Woli tłuc klockiem o klocek, ewentualnie wybrać w kolejną podróż w celu znalezienia czegoś do zepsucia :/

Papa robi ale klaskac nie chce....w ogóle tez w tym temcie tepawy ;-) ach cóż z SZOK :SZOK:
HAHAHAHAHAH
A w ogóle mnie najbardziej rozczula jak sie do mnie smieje i bawi z bratem..

U nas jakis czas temu robił brawo, wtedy co pisałam, że jak zaśpiewali mu moi rodzice: la,la,la to on powtórzył la. To była tego samego wieczora.

reklama
Moje dziecko to raczej do tych leniwych się zalicza ;-) Nie robi pa ani nie klaska (chociaż go tego nie uczyłam...) a o raczkowaniu mogę pomarzyć. Codziennie kładę go na brzuch i z mężem uczymy raczkować ale cóż... d.pka do góry i wstaje :tak: Za nic nie chce raczkować więc mogę już o tym zapomnieć. Ręce sobie wyćwiczę nosząc go po domu :sorry2:

Do góry