reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Gratulacje nowych zębolków:-) Sypią się perelki, oj sypią. A u nas stanęło na dwóch. Na razie. Do tej pory objawami ząbkowania było 7 kup na dzień i trochę marudzenia, więc tym bardziej współczuję umęczonym. Wiolcia - trzymaj się !!!!

Mamolka - gratulacje dla Mikiego- pięknie:-) Zaopatrzyłaś się już w dodatkowe oczy? Te z tyłu głowy? :-D

reklama
Milena nigdy nie spała na brzuchy, jak była noworodkiem to na boczku, potem na plecach i tylko na plecach.

Gratki dla postępowych dzieciaczków:-) jestem zadziwiona tempem ich rozwoju ruchowego:szok:

Kurcze a jak zachęcić tego mojego leniucha do czegokolwiek!!!???
Ona nawet na brzuchu się na raczkach nie podniesie, tak żeby cała klatkę unieść:/ nie przewraca się z brzucha na plecyi, jak czegos nie sięga to albo marudzi albo odpuszcza, traci zainteresowanie...:/ no nie ma bata na Nią! W ogóle nie chce sama leżeć ani na macie, ani w kojcu ani na podłodze, tylko raczki raczi, a kurna na rączka to ona wiele nie zdziała

Sarka bo ona prawdziwa Księżniczka :-)
Cristal bużak dla Dużego Mężczyzny!!! Teraz czekam na info, ze już chodzi sam :-)
Mamolka duze gratki dla Mikiego!!!!
A Filip dzisiaj próbował sie....wspinać..łóżko Karola po rozlozeniu jest niewysokie a ten kolano do gory..ja musze miec oczy z tyłu, z przodu z boku..Niech on przystopuje...A wsio wina Lolka ;-) Wcale mi sie to nie spodobało...

Gratulacje dla postępowych dzieciczków!!!
Sarka
zobaczysz jak Milenka wyskoczy pewnego dnia i nagle stanie na nogi, będzie raczkować jak szalona, jeszcze bedziesz tego miala dosyć. Po prostu zbiera siły na później. Oj sama wiem że cięzko tak nosić na rękach (Basia i jej 10 kg = ręce do ziemi).
U nas z postępów:
sama siedzi, sama siada, od dzisiaj wstaje na kolanka, pełza, przyjmuje pozycję do raczkowana i czasem jej się uda zrobić kilka raczków. Mówi tata, baba, mama.
Wciąz czekamy na ząbek, górna jedynka. Jest biała kreseczka, ale ząbek jeszcze się nie przebił.

Igor skupił się na zębach i chyba nie ma podzielności uwagi... Zębów mamy pięć i szósty w drodze, ale siedzenie i raczkowanie lub chociaż stanie na czterech łapach to nie dla niego :) póki co... Jak dla mnie to może nie chodzić do trzeciego roku życia, byle tylko siedzieć się nauczył :)

Hej :) ja się rzadko udzielam tutaj tylko czytam ale z tego co widzę to moja corka jakas leniwa jest okropnie, wasze to juz raczkują,siedzą a moja tylko się turla, podnosi sie do raczkowania, kiwa do przodu do tylu tak mega wolno i pada na ziemie. no i nie mowi nic..tzn warczy tylko ;/
wiem,ze najwazniejsze,ze jest zdrowa i nie mozna porownywac dzieci ale jestem w głębokim szoku :)

moja tez jakos sie na razie nie spieszy do raczkowania. na razie podnosi sie na prostych rekach i kiwa. ale za to siedzenie ma juz opanowane i to jest teraz jej ulubiona pozycja :)

No a Filip łaskawie mówi "baba" ;-) Przypadek ale fajnie go słuchać...Oczywiscie jak mu cos nie pasuje i jęczy to na nutke "mamamamamamaaaaa", Ale jak chce żeby powtórzył to tak jak Miki w śmiech ;-) Ale jakoś nie czuje sie zle z tego powodu...KAROLLO NADRABIA ZA 50 :-p

reklama
Do góry