reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Co do gadania to była czas, że tylko "nienienienie" albo "nejnejnej". Teraz nowy tekst "gigigigigigigigi", ale żeby mama albo tata. Zapomnij....mówię do niego ciągle mama i tata, a on na mnie patrzy, uśmiecha się i swoje "gigigigigigig" ;-) Ale za to pełzanie już całą parą. Uspokoiłam się, że wszystko ok skoro doszedł jak to z tym pełzaniem jest. Mam cichą nadzieję, że to pełzanie to się trochę przeciągnie, zanim ruszy z raczkowaniem albo chodzeniem ;-)

Dzisiaj gosia usiadła w leżaczku-bujaczku. Dokłądnie jak to zrobiła nie widziałam.
Mamy za sobą pierwsze sprężynowanie. Wczoraj po raz pierwszy spała na brzuszku.
Zębów brak.
Każda zabawka w rękach starszej córci niesamowicie nakręca Gosię do działania. Taka mała małpka a już wszystko musi być jej. Nawet smoczek Oli jest ciekawy :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pozwalacie spac bobaskom na brzuszku??? Bo Fif się przekręca i jak go na plecy daje to sie budzi i pospaniu w łóżeczku..,

Ja pozwalam spać w KAŻDEJ pozycji, byle tylko spał, bo ostatnio ciężko z tym... w ciągu dnia 2 razy po 20 minut max pół godzinki, nocki od 20 do ok 6.30. Niestety Igor nie jest śpiochem...

Bodzinka.. mój mały spał w 2,3 i 4 miesiącu tylko na brzuchu. W innej pozycji się po jakimś czasie budził.
Od około 2 miesięcy zasypia na boku, a w nocy to już różnie... raz na plecach, a raz na brzuchu. Niech śpi tak jak mu wygodnie :)

Alek oficjalnie od niedzieli mówi mama :-):-) :rofl2:
No to gratulacje:)
U nas jakiś miesiąc temu padło TATA ale od tego czasu mówi sobie TATI,TATE etc...Ale hitem ostatnich dni jest...uwaga....
GEJE :)sikamy ze śmiechu jak ona to mówi:) Wczoraj wieczorem mówimy z facetem do siebie" jeszcze brakuje tego, żeby powiedziała tata gej" i za chwilkę słyszymy "TATA GEEJ I GEJKA " no super, niech doda jeszcze MAMA i będzie piękne zdanie" TATA GEJ I MAMA GEJKA":)

reklama
kasia- no gratuluję pierwszej sprężynki- niesamowite uczucie jak nagle dziecko odbije i się świetnie bawi i cieszy :)

Mikołaj śpi jak chce- zasypia na boku lub prawie na brzuchu i brzuchu czego nie lubię bo czasami w nocy zaspany stoi na raczkach i wyje że trzeba go obrócić :/

Misia/ agaj kurczę Gratulacje! Mój mały raczej z tych których bardziej śmieszy jak mówię " Mikołaj powiedz mama ( śmiech), tata ( śmiech) itd "

U nas od wczoraj Miki wstaje przy meblach!:-) Wiedziałam że po wstawaniu na kolanka zaraz zacznie przy meblach kombinować, mimo to i tak mnie i dziadków zaskoczył jak pewnego pięknego razu podraczkował pod fotel, i się podniósł :)
Oczywiście strasznie z siebie zadowolony;-)

Jaką długość stópki mają wasze dzieciaczki- dziś zmierzyłam Mikiemu i ma 12 cm stopę!!

Ostatnia edycja:
Do góry