reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Za rozmiarami mierzonymi miesiącami nie nadążam. 12+ Franek już od jakiegoś czasu nosi. I nie powiem, żeby były jakieś duże :/ Nie wiem, jakie oni dzieci mierzą, ustalając te rozmiary.

Od babci Pucek dostał ostatnio kilka bodziaków - rozmiar 86. Już miałam odłożyć do szafy na później, ale przymierzyłam... No i są dobre...:/ Masakra jakaś... Ale Franek jest po prostu długi, więc 86 nosi bodziaki, rampersy i spodnie (ewentualnie śpiochy czy pajace, ale dawno ich nie używaliśmy). Koszulki może mieć mniejsze.

reklama
No właśnie ja tych rozmiarów nie ogarniam. Piszą 12-16m, a dziecko w wieku 6 już się w te ciuchy nie mieści...

My dzisiaj byliśmy z małym u naszej dr na szczepieniu i waga wyszła 8840g. Gruby nie jest... długi za to bardzo. A tak poza tym zdrowiutki jak rybka :)

reklama
Gufi no to własciwie ;-) 86 to na 1,5 roku :-) My mamy dużo ciuszków irlandzkich i tam rozmiarówka większ ale to dobrze bo 6-9 miesiecy ma grubsze pod ich pogode i nawet na chłoden lato za ciepłe troche...
A Filip dzisiaj zadziwiał chrzestna, mame roczniaka bo : raczkuje Igor nie chce, trzyma sam niekapek, sam trzymał w ręku chrupke i wkładał do buzi...A ona Igorka rozpusciła i nawet ciachem go karmi ;-) Także sie okazało, że Filip rozwija się fantastycznie :-)

Do góry