reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Za rozmiarami mierzonymi miesiącami nie nadążam. 12+ Franek już od jakiegoś czasu nosi. I nie powiem, żeby były jakieś duże :/ Nie wiem, jakie oni dzieci mierzą, ustalając te rozmiary.

Od babci Pucek dostał ostatnio kilka bodziaków - rozmiar 86. Już miałam odłożyć do szafy na później, ale przymierzyłam... No i są dobre...:/ Masakra jakaś... Ale Franek jest po prostu długi, więc 86 nosi bodziaki, rampersy i spodnie (ewentualnie śpiochy czy pajace, ale dawno ich nie używaliśmy). Koszulki może mieć mniejsze.

reklama
No właśnie ja tych rozmiarów nie ogarniam. Piszą 12-16m, a dziecko w wieku 6 już się w te ciuchy nie mieści...

My dzisiaj byliśmy z małym u naszej dr na szczepieniu i waga wyszła 8840g. Gruby nie jest... długi za to bardzo. A tak poza tym zdrowiutki jak rybka :)

reklama
Gufi no to własciwie ;-) 86 to na 1,5 roku :-) My mamy dużo ciuszków irlandzkich i tam rozmiarówka większ ale to dobrze bo 6-9 miesiecy ma grubsze pod ich pogode i nawet na chłoden lato za ciepłe troche...
A Filip dzisiaj zadziwiał chrzestna, mame roczniaka bo : raczkuje Igor nie chce, trzyma sam niekapek, sam trzymał w ręku chrupke i wkładał do buzi...A ona Igorka rozpusciła i nawet ciachem go karmi ;-) Także sie okazało, że Filip rozwija się fantastycznie :-)

Do góry