reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

a moj jasiek nie siedzi ani nie siada. postoi chwile na czworaka i rece mu sie zalamuje choc juz probuje dawac raczki do przodu. za to on nie wiem jakos od tylu si e wszystkiego uczy stoi przy lozku sam i przy czyms czego mozesie oprzec tylko raczkami nie calym cialem i jak sie go trzyma za rece to idzie ale oczywiscie trzeba go podtrzymywac, ale kroki juz stawia. wolalabym jednak zeby sam siedzial niz juz chodzil....

reklama
A mój w ogóle mało hula,jak przewróci się na brzuszek to z powrotem już nie :-/ A wy już o chodzeniu piszecie uhuhhu

raczkuje na swój sposób tzn przemieszcza się, ale nie w klasyczny sposób:) efekt jest taki, że mam dziecko wszędzie:)
u nas tak samo z naciskiem na "przemieszcza sie" i 'jest wszedzie".
turla sie, czolga, pelza, podciaga.... zwiewa na korytarz do lustra, a tam sa płytki wiec ma zakaz. ja mu groze palcem i przekladam na mate, a po chwili mlody juz kuka czy oby mama sie schowala i mozna do lustra pogadac

No to teraz dopiero zacznę się martwić ;-) Wy już o chodzeniu i wszędobylskich Maluchach, a my to spokojnie sobie leżymy na kocyku i tylko przewracamy się i kręcimy dookoła. Ale i tak najlepszym zajęciem dla mojego dziecka jest leżenie i gryzienie wszystkiego ;/ Więc pewnie dlatego tak mało się przemieszcza, bo woli ciumkać cały dzień...Leniuch....

Oliwka z kolei sama już siada, ale sporadycznie (kosztuje ją to sporo wysiłku), raczkuje na swój sposób tzn przemieszcza się, ale nie w klasyczny sposób:) efekt jest taki, że mam dziecko wszędzie:)
buzc - spokojnie, Wiki była inna pod każdym względem od Adasia. Jedno malenstwo siada szybciej, inne gada a jeszcze inne wszystko ładnie je:)

buzc
moj jak lezy to tylko na boki sie przewraca i tez wszystko co zobaczy to bierze do przerzuwania... :) ale jk siedzi i cos pod nogami poczuje to od razu prostuje zeby tylko stanac....

Moja mama dzisiaj próbowała go posadzić a on się odepchnął jej nogami i stanał.A jak poczuł, że stoi to w śmiech i przebierać nogami....I do przodu!!!! I chodził...Mówie, mamie, żeby mi go nie przyzwyczajała bo mi życ nie da. Ja mi podejdzie do mebla i sie podciągnie to mam przerąbane...Na szczęscie pufki jeszcze za wysokie dla niego...No cóż..Lolo po skończonym 7 miesiącu stał i chodził przy meblach a w po skończonym 8 za jedna ręke..Chyba brat chce to powtórzyc buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

reklama
Mój malutki od dwóch dni "foczkuje"... Bawił się butelką, w której było trochę wody. Dałam mu ją, bo marudził, a nie chciał żadnej zabawki. Uciekła mu to on za nią. A już mu chciałam kupi jakąś kulę do raczkowania czy coś takiego, a tutaj zwykła butelka też daje rade :)... Mały teraz jak chce do czegoś się zbliżyc to wyciąga ręce, kładzie je na podłodze i ciągnie się do przodu... Za bardzo nie wie co ma zrobic z nogami :p...

A tak zapytam z ciekawości. Jaki rozmiar ubranek kupujecie dla swoich pociech? Mój nosi 80/86.. Chrzestna kupiła mu piżamki na 9-12m i za małe.. Kupiłam z Disneya taki tygrysi rampers 12-18m i jest w sam raz... A jeszcze nie dawno nosił 56...

Jutro szczepienie, wazenie itp to się pochwale liczbami.
Ząbków na razie żadnych... ale idą.. oj idą... :/

Do góry