reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Dziewczyny, jak to jest z oczami u półroczniaków? Igorowi lekko prawe oko leci do środka i zastanawiam się czy już zacząć się martwić i lecieć do okulisty czy jeszcze trochę poczekać, bo tak może być?

reklama
A u nas taki problem stwierdziła pediatra i wysłała nas do okulisty. też chodzi o prawe oko, ze lekko ucieka (ja tego osobiście nie zauwazyłam ani razu). Poszliśmy do okulisty i powiedziała nam żebyśmy dali spokój chłopakowi bo nic mu nie jest, że dzieciaki tak czasem mają i to moze wynikać z tego że jak patrzą w bok to widzą koniuszek nosa co naprowadza oko i wtedy może uciekać. Powiedziała żebyśmy przyszli na kontrolę jak młody będzie miał 1,5 roku dopiero i jesli problem się utrzyma lub powiększy to leczenie polega na podawaniu kropelek.

No widzisz kochana, to u nas taka sama sytuacja, też nie my to zauważyliśmy! Tylko nasz pediatra nie kazał iść jeszcze do okulisty, ale ziarenko niepewności zasiał :)

Olkowi chyba oczko uciekało- ale widocznie przeszło bo nawet nie pamiętam kiedy to było i kiedy przeszło- wiem na pewno że zwróciłam na to uwagę.

Może na kontroli lub jak przyjmują dzieci zdrowe zapisz się i niech pediatra zwróci uwagę czy jest się czym martwić

No i ważne- czy zezuje cały czas czy oczko ucieka- bo jak zezuje cały czas to lepiej jakby okulista to zobaczył

edit; już widział pediatra- nie zareagował więc widoczniestrasznego problemu nie ma

Mój na szczęście nie zezuje ;-)

A pediarta próbowała mi pokazać jak to oczko ucieka niby, ale nie umiałam wyczaić, hehe, no ale jesteśmy spokojni bo okulistka kazała się nie martwić ;-)

Jak lekko zezuje i co jakiś czas to spokojnie. Kolezanki synek miał normalnie zeza i to takiego, że wszyscy widzieli...Niedługo kończy roczek i po zezie nie ma śladu..Choc jakby mój miał takigo to bym juz u okulisty była bo naprawde strasznie to wygladało....

mój lekko zezuje (lekarka nawet nie zauważyła, ja jej zwróciłam na to uwagę na przedostatnich szczepieniach0 i dowiedziałam się, że na razie, chyba do roku, nic z tym nie należy robić, bo może samo przejść.

są jakieś sposoby na powstrzymanie laktacji?
Kofeina hamuje laktację. Wystarczy pic codziennie kawę, ale taką bez cykorii, daje to ok 150mg kofeiny. Ja brałam więcej ok 600-800mg (nie miałam wyjścia) i po 2 tyg nie miałam ani kropelki mleka:/

Dziewczyny, jak to jest z oczami u półroczniaków? Igorowi lekko prawe oko leci do środka i zastanawiam się czy już zacząć się martwić i lecieć do okulisty czy jeszcze trochę poczekać, bo tak może być?
Hejcz dzieci zezują do półtora roku i jest to fizjologiczne. Problemem jest to dopiero u starszego dziecka.

reklama
Kofeina hamuje laktację. Wystarczy pic codziennie kawę, ale taką bez cykorii, daje to ok 150mg kofeiny. Ja brałam więcej ok 600-800mg (nie miałam wyjścia) i po 2 tyg nie miałam ani kropelki mleka://
jak karmiłam piłam czasem 2 kawy dziennie rozpuszczalne z dużą ilością mleka i leciało to może przejde na sypaną

Do góry