reklama
A u nas taki problem stwierdziła pediatra i wysłała nas do okulisty. też chodzi o prawe oko, ze lekko ucieka (ja tego osobiście nie zauwazyłam ani razu). Poszliśmy do okulisty i powiedziała nam żebyśmy dali spokój chłopakowi bo nic mu nie jest, że dzieciaki tak czasem mają i to moze wynikać z tego że jak patrzą w bok to widzą koniuszek nosa co naprowadza oko i wtedy może uciekać. Powiedziała żebyśmy przyszli na kontrolę jak młody będzie miał 1,5 roku dopiero i jesli problem się utrzyma lub powiększy to leczenie polega na podawaniu kropelek.
mamolka
Fanka BB :)
Olkowi chyba oczko uciekało- ale widocznie przeszło bo nawet nie pamiętam kiedy to było i kiedy przeszło- wiem na pewno że zwróciłam na to uwagę.
Może na kontroli lub jak przyjmują dzieci zdrowe zapisz się i niech pediatra zwróci uwagę czy jest się czym martwić
No i ważne- czy zezuje cały czas czy oczko ucieka- bo jak zezuje cały czas to lepiej jakby okulista to zobaczył
edit; już widział pediatra- nie zareagował więc widoczniestrasznego problemu nie ma
Może na kontroli lub jak przyjmują dzieci zdrowe zapisz się i niech pediatra zwróci uwagę czy jest się czym martwić
No i ważne- czy zezuje cały czas czy oczko ucieka- bo jak zezuje cały czas to lepiej jakby okulista to zobaczył
edit; już widział pediatra- nie zareagował więc widoczniestrasznego problemu nie ma
Jak lekko zezuje i co jakiś czas to spokojnie. Kolezanki synek miał normalnie zeza i to takiego, że wszyscy widzieli...Niedługo kończy roczek i po zezie nie ma śladu..Choc jakby mój miał takigo to bym juz u okulisty była bo naprawde strasznie to wygladało....
cristalrose
Kofeina hamuje laktację. Wystarczy pic codziennie kawę, ale taką bez cykorii, daje to ok 150mg kofeiny. Ja brałam więcej ok 600-800mg (nie miałam wyjścia) i po 2 tyg nie miałam ani kropelki mleka:/są jakieś sposoby na powstrzymanie laktacji?
Hejcz dzieci zezują do półtora roku i jest to fizjologiczne. Problemem jest to dopiero u starszego dziecka.Dziewczyny, jak to jest z oczami u półroczniaków? Igorowi lekko prawe oko leci do środka i zastanawiam się czy już zacząć się martwić i lecieć do okulisty czy jeszcze trochę poczekać, bo tak może być?
reklama
kasiarem1
jak karmiłam piłam czasem 2 kawy dziennie rozpuszczalne z dużą ilością mleka i leciało to może przejde na sypanąKofeina hamuje laktację. Wystarczy pic codziennie kawę, ale taką bez cykorii, daje to ok 150mg kofeiny. Ja brałam więcej ok 600-800mg (nie miałam wyjścia) i po 2 tyg nie miałam ani kropelki mleka://
Podziel się: