reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

Ja też ktg jeszcze nie miałam, przy każdej wizycie ginka sprawdzała tętno maluszka przez coś w stylu mikrofonu i już. Ostatnio dała mi zalecenie, że jak mimo leków skurcze będą się nasilać, to mam jechać na ktg (przyszłam miesiąc przed terminem ze skurczami - najwyraźniej przepowiadającymi), ale przeszły, więc nie jechałam. Ona niby nie zleca mi zbyt wielu badań, ale nie czuję się zbytnio zaniedbana i mam wrażenie, że kobieta wie, co robi, a po prostu nie jest panikarą.

reklama
Ja miałam ktg dopiero raz, w poniedziałek...w środe mam mieć znowu, o ile doczekam...a wolałabym nie...nie wiem od czego to zależy,że jedne mają częściej a inne rzadziej...chyba od lekarza:tak::tak:

Ja w ogóle nie miałam robione ktg,gin nawet tętna dziecka nie sprawdza.A jesli chodzi o skurcze to faszerują tylko tabletkami.A może trzeba poprosić o te badanie?

Ja już jestem lekko poirytowana czekaniem.. w sumie to nie powinnam się tak niecierpliwić, bo mam jeszcze 16 dni, ale ze względu na fakt,ze ciąża była zagrożona od 20 tyg i miałam leżeć, nastawiłam sie raczej na wcześniejszy poród, a tu widze nie tak prosto...:tak::szok::tak: Nasza lil kate jest świetnym przykładem!! :tak::tak:Nie dość,ze dziewczyna najadła się strachu, jak żadna CHYBA z nas, to jeszcze urodziła po terminie i to przez cesarskie ciecie, bo szyjka pewnie nie chciała puścić:no::no:

To jeden z moich ulubionych wątków, można sobie pomarudzić :-D Jak się czuję??? A myślicie że dlaczego tak rzadko tu bywam? Nie wiem jak Wy, ale ja ledwo siedzę, brzuch mi opadł, latam co 10 minut siusiu, a wcale mi się łatwiej nie oddycha. Mała mnie stresuje, bo niewiele się rusza, już pewnie nie ma miejsca. No i te nerwy związane z porodem !!!

ambewa: Ty mnie nawet nie strasz że obniżenie się brzuszka nie wiąże się z łatwiejszym oddychaniem, bo ja właśnie BARDZO liczę na to że tak jednak będzie!!! :wściekła/y:

A wracając jeszcze do KTG... czy u Was to badanko jest darmowe, czy płatne? W mojej klinice dla pacjentek które tam rodzą jest za darmo, robione przed każdą wizytą po 30stym tc. A jakbym się denerwowała że dzidzia się iei rusza to też w każdej chwili można przyjść i zrobić.
Za to dla pacjentek które rodzą gdzie indziej kosztuje to 15zł.

U nas KTG jest bezplatne. Albo sie zapisujesz na konkretna godzine, to w godzinach pracy przychodni, czyli od 8 do 14 (chyba do 14), a jak nie to ambulatoryjnie o kazdej porze dnia i nocy gdyby cos sie dzialo. I tez bezplatnie. W niektorych szpitalach nie robi sie tego ambulatoryjnie.

reklama
Widzę, że dzisiaj tylko ja cierpię na bezsenność...Budzę się co chwilę do kibelka siusiu, a każde takie wstanie to walka z ponownym zaśnięciem i jakaś taka poddenerwowana jestem-chyba tym pójściem do szpitala - juz dzisiaj. Zjadłam właśnie czekoladowe płatki z mleczkiem:-) i mam nadzieję, że zaraz zacznę ziewać to pójdę spać dalej:tak:

Do góry