reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

poproscie o ktg nie w pozycji na wznak tylko nalewym boku.. i przed badaniem zjedzcie cos słodkiego i popukajcie do swych malenstw.. wtedy powinny sie obudzic.. ja na szczescie mam dobre ktg bo inaczej to juz bym zwariowała.. no bo po termnie..

reklama
dziewczyny a co ile wy dni jezdzicie na ktg:confused: bo ja mialam dopiero pierwsze i nie mam pojecia co ile trzeba robic takie badanie moja gin mi nic nie mowila tylko ze zaprasza na porodowke jak zaczna sie regularne skurcze:no:

madzia24 ja mam KTG robione od 30go tygodnia ciąży przy każdej wizycie, to znaczy obecnie co tydzień.

Ja do tej pory mialam jedno ktg. A drugie chyba bede miala w przyszlym tygodniu tj. 40 tydzien ciazy. Moja ginka tez mi nic o tym badaniu nie mowi, a ktg mialam zrobione tylko dlatego ze poprosilam polozna ze szkoly rodzenia.

A ja jeszcze ani razu nie miałam ktg:baffled: To źle??Na usg tętno było zawsze prawidłowe. I na wizytach u mojej gin słuchała mi tętna takim głośniczkiem...

ja od 18 stycznia czyli terminu porodu z usg mam co tydzien.. ale to pewnie dlatego ze jestem bardzo dociekliwa i ze łozysko juz długo ma 3 stopien dojrzałosci wiec trzeba sprawdzac czy dzieciatku jeszcze jest tam dobrze..

W 37 tygodniu mala nie ruszala sie caly dzien, wiec przejeci pojechalismy na kontrole do szpitala na nocny dyżur. I wtedy mialam pierwsze KTG, a potem juz co kilka dni, zaleznie od lekarza, ostatnio nawet 2 razy dziennie.
Dzis bylam w drugim szpitalu, tam robiono mi KTG, tez nie musialam przyciskac guziczka zadnego, mniej stresujace takie KTG, bo nie ode mnie zalezy czy lekarz je oceni jako dobre czy nie.
A lekarz je ocenil jako doskonale ... po czym nakazal powtorzenie badania jutro.... :eek: A ja po prostu nie mam sily biegac nigdzie :sick:

reklama
a ja mialam najpierw ktg co 2 tygodnie, potem co tydzien az do przyszlego czwartku a jak sie jeszcze Malutka nie urodzi to potem bede miala co 2 dni....
jakos nie lubie tego ktg. dzis lekarka stwierdzila ze dziecko bardzo niespokojne.... jak spi zle, jak niespokojne tez zle. ja do niej: ja tez niespokojna, bo ta pelnia i w ogole, ona popatrzyla na mnie jak na glupia i mowi: bzdura z ta pelnia.... ale mnie pocieszyla.....

Do góry