reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

reklama
a ja sie czuje zamiast coraz lepiej to coraz gorzej:baffled: w sumie to dopiero od wczoraj biore nowy antybiotyk AUGMENTIN brala ktoras z was go:confused: mam nadzieje ze szybko pomoze:baffled:

ja brałam ostatnio na gardło i pomogło !!!!!!!!!!!!!
kupiłam tez tantumverde p czy jakos tak do ssanie tez uwazam ze rewelacja

Dobrze,że ja się tak nie nudzę totalnie...współczuję lil kate wyczekiwania :tak::tak:
Ja jeszcze muszę w szafie zrobić miejsce, zabieram się za to od dawna i zabrać sie nie mogę :no::no: Pranie nie do końca zrobione, to co wyprane,to nie uprasowane :-( do tego zbliża się termin egzaminku, w sumie już za tydzień a nauki sporo...wiec nie mam kiedy sie nudzić...do tego mój tato uważa,że skoro jestem w domku to mam gotowac mu obiadki...taki jest prosty i nie ma litości...:no::wściekła/y::no::wściekła/y:

mysia, ja jak pomyslalam o zrobieniu miejsca w szafie to stwierdzilam ze nie bede sie wysilac bo to i tak sie nie uda... i kupilam komode :) za 200pln w jysku. 5 szuflad i problem z glowy :) wszystkie rzezcy dla malego sie zmiescily a komodka nie gleboka(30cm), szer 72cm wiec sie zmiescila nawet w naszej 1-pokojowej kawalerce. i mam problema z glowy i wszystkie rzeczy malego w 1 miejscu :):)

mysia, rzeczywiscie bez litosci ten twoj tatus :laugh2:

mrs_szaya
, ja tez bylam zmuszona kupic komode bo w przeciwnym razie wogole bysmy sie z rzeczami nie pomiescili:dry:

Laseczki kochane, nogi to chyba sobie kupie nowe!!
Smieja sie u nas ze Julia czeka na swoja szafeczke na ubranka, ktora jest do skręcenia, dlatego nie wychodzi jeszcze :)
Chyba sie zatlukę, lekarze nic mi nie mowia, a jak mowia to nie wiem co mowia :( Co to znaczy ze zapis KTG jest za waski, dochodzi do tego ze robie go 2 razy dziennie.
Plamię, czop chyba odszedl, ale to plamienie jest normalne czy radziecie sie zglosic do lekarza z prawdziwego zdarzenia? Dzis mnie badal lekarz w szpitalu, ale uwierzcie nawet slowa nie wyrzekl na temat szyjki macicy...............
Juz ich nie lubie :( :( :(
Surcze raz sa raz ich nie ma. A jak są to zalewam sie potem jak przy menopauzie! Dziwne uczucie. Ogolnie czuje sie bardzo rześka.
Dzis bylam na egzaminie i chyba nawet go zdam. Smignelam po zakupy, ugotowalam ekstra obiad, moge odpoczac :)
Nogi nogi nogi to jest prawdziwa katastrofa, w najstraszniejszych myslach nie dopuszczalam czegos takiego!!!!!!

reklama
Patri: pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj lekarzy skoro sami nie chcą mówić! Jaka długa szyjka i jakie rozwarcie, na każdym badaniu :tak:

Wąskim zapisem KTG, z tego co wiem, lekarze nazywają taki zapis tętna dziecka, który jest zbyt jednostajny. Tzn serduszko bije w jednolitym tempie (np. cały czas około 140), a powinno skakać przy jednoczesnych ruchach dziecka. Wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z lekarzem podczas mojego KTG bo mnie z kolei zdziwiło, ze u mojej małej tętno skacze od 130 do 180 i to wydawało mi się nieprawidłowe. Ale lekarz mnie uspokoił, że tak powinno być, bo w chwilach gdy dziecko się rusza (moje na tym ktg ruszało się bardzo) tętno mu znacząco skacze. Ale na poprzednim, jak później w domku obejrzałam, ruszyło się tylko 3 razy w ciągu 20 minut i zapis też wyszedł wąski i nikt jakoś z tego powodu nie robił problemu.
Pewnie dlatego właśnie częściej Cię monitorują... może Twoja Julcia ma swoje stałe pory snu podczas których masz akurat to pierwsze ktg robione i wtedy sie nie rusza za bardzo, a co za tym idzie - tętno jej nie skacze tak jakby tego lekarze oczekiwali? I wtedy zlecają następne.

Do góry