reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

ja biore bioparox i tanntum verde zwiekszona dawke witaminy c i herbatke z sokiem malinowym pije mam nadzieje ze do porodu zdaze sie wyleczyc :baffled: ale wisnia nastraszylas mnie na dobre z tym zapaleniem pluc:baffled:

reklama
ja bym jutro mogla isc do lekaraza, ale boje sie tlumow dzieciakow rzchorowanych (moja pani doktor leczy mnie od urodzenia) i napewno nikt mnie nie przepusci:no: a pozatym w piatek mam sie stawic w szpitalu wiec przez dwa dni to chyb nic mi nie pomoze:-(

Biegunka to objaw przedporodowy- naturalne oczyszczenie organizmu:-) Tak więc może to dziś jest ten dzien Lil Kate. Chociaż ja często mam biegunkę- ale może dlatego, że cały czas łykam żelazo.
A ja mam od godziny skurcze w udach- w okolicach krocza. Takie dosyc bolesne i nieprzyjemne.

No właśnie jak to jest z tym żelazem i magnezem - od nich są biegunki czy raczej wprost przeciwnie :confused: Ja nie mam może wielkich problemów z wypróżnieniem się, ale do biegunek to mi daleeeeeeeko.. powiedziałabym raczej że robię codziennie bobki jak króliczek, małe i twarde :-p co mnie wcale nie cieszy bo ze szwami to już może być ciężko na kibelku :-(

Na mojej ulotce z Tardyferonu (a biorę tez hemofer- przy mojej anemii), w działaniach niepożądanych przy braniu żelaza są zaburzenia żołądkowo-jelitowe takie jak: biegunka lub zaparcie. Tak więc jeden zareaguje biegunką, a drugi będzie miał problemy z wypróznieniem.:tak:

No niestety z tym żelazem to prawda - ja raczej miewam zaparcia :zawstydzona/y:. Podobno czasem też tak się dzieje, jak dieta jest zbyt jałowa :confused:. Ale moja ginka ostatnio mi poleciła na to fajny sposób - chałwę ;-). I działa :tak:

Ooo... madzik to znaczy jak ta chałwa działa na Ciebie? Pomaga Ci na zaparcia?
Chałwa to mi po głowie już od dawna chodzi bo uwielbiam, ale do tej pory powstrzymywałam się jakoś, bo kilogramów już mi się aż za dużo w tej ciąży uzbierało :zawstydzona/y:

No pomaga :-D. A zaparcia mam niestety solidne :-(. Ostatnio zjadam dwie (takie małe jak batony) dziennie i jest bosko ;-). Próbowałam już wszystkiego - jabłek (zjadam kilka dziennie), muesli z jogurtem naturalnym, smalcu, orzechów itp. specyfików, ale dopiero ta chałwa poskutkowała w 100% :cool2:

reklama
madzik79 W takim razie jeszcze dzisiaj wypróbuję Twój sposób i jeśli na mnie też tak podziała, to będzie to najprzyjemniejsza rada jaką mogłam dostać :-D :laugh2: :-D

Do góry