reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

Pamietam,ze mi w pierwszej ciazy bardzo dretwial,ktorys z palcy lewej reki.Pod koniec ciazy mialam wrazenie jakbym stracila w ogole w nim czucie...
A teraz strasznie dretwieja mi nogi,a jak leze to chodza mi mrowki i wierzgam nogami jak szalona.Fajnie to musi wygladac...:-D

reklama
Mi dlonie dretwieja tylko w nocy (na szczescie). Za to obydwie. No i tez szczegolnie bola mnie dwa palce. I tez nie mam w nich czucia i w ogole nie moge ich zginac. A rano to nie moge nawet wody w kranie odkrecic.

to nic innego jak ucisk na kregosłup malenstwa :sick:
ja mam takie objawy czesto nawet nie bedac w ciazy . Przerabane nawet naczyn sie nie da zmywac bo rece mdleja

Nie mogę się doczekać kiedy mi się brzuszek obniży :dry: bo jest już tak wysoko, że kłuje mnie w serce i ledwo dycham, nawet jak się nie ruszam to sapię jakbym przebiegła maraton :-( Czy zdarza się że brzuch się wcale nie obniża aż do końca?

Mi sie w dwoch ciazach nie obizyl wcale...:no: .Jak polozna mnie badala w 40 tygodniu,to powiedziala,ze dziecko jest wysoko i nie gotowe do porodu.Sytuacja powtorzyla sie 2 razy i dlatego teraz znowu bedzie cesarka.
Ja tez starsznie sapie i sie mecze.dzis wyjatkowo jechalam pociagiem i potem te 400 m do domu od peronu szlam strasznie zolwim tempem:baffled: ,oddychajac sobie spokojnie...Przed ciaza bylam maniaczka aerobiku i myslalam,ze kondycje mam w miare dobra:baffled: .To chyba dlatego,ze synek jest juz duzy i uciska mi to i owo;-) :tak: .

Mi sie w dwoch ciazach nie obizyl wcale...:no: .Jak polozna mnie badala w 40 tygodniu,to powiedziala,ze dziecko jest wysoko i nie gotowe do porodu.Sytuacja powtorzyla sie 2 razy i dlatego teraz znowu bedzie cesarka.

Tycia czy to że brzuszek się nie obniża moze być powodem do decyzji o cesarce :confused: :baffled: :confused:

Nie,raczej nie...:no: .Mialam zalatwiona polozna do pierwszego porodu.Tydzien przed terminem mnie badala i powiedziala,ze wszytko jeszcze wysoko...W dzien terminu to samo.Bylo pozne popoludnie,a ona do mnie wysunela propozycje,zeby robic cesarke,bo znajac jej doswiadczenia,to sie namecze,a i tak sama nie urodze...:szok: .I cco mialam zrobic?powiedzialam,ze tniemy!:szok: Miala jakas znajoma lekarke na dyzurze i zostalam mama synka:szok: .
Druga cesarke juz sobie zlatwilam u okulisty,bo mam krotkowzrocznosc,wiec napisal,ze siatkowka przy wysilku moglaby nie wytrzymac...):tak: .A trzecia tez bede miala cesarke,bo po takim czasie to sie po prostu boje rodzic naturalnie,bo do tej pory nie wiem jak to jest...:baffled: .

Oj to mnie nie pocieszylas... Ja tez mam brzuch wysoko, nic nie wskazuje ze to prawie juz, a w zasadzie JUZ. I tez mam krotkowzrocznosc, tylko małą, może -1, teraz troche wiecej, ale nie wiem ile. Cesarka? Jakos nie widze tego oczami wyobrazni, wolalabym zeby bolala mnie cipka niz przeciety miesien brzucha... Brrrrrrrrrrrrr........

Moj brzuch tez jest wysko-mam przez to powazne problemy z oddychaniem, dostaje zadyszki nawet wtedy gdy troche za duzo mowie.Jednak lekarze (2 zupełnie róznych)powiedzieli, ze nie jest to wskazanie do cesarki-zwłaszcza ze dzidzia ułozyła sie juz główkowo.Po prostu mozna sie spodziewac ,ze poród potrwa troche dłużej....tylko co to znaczy-troche dłużej-tego sie juz nie dowiedziałam;-)

reklama
a jak sie mozna czuc w 9 miesiacu:-p:-p:-p:-p
siedze i czytam co tam pisałyscie w nocy a tu mam mokrą bluzke.......:szok:
leci mi z cycków siara jak niewiem .. sama
na ''gwałt'' potrzebna mi mała dzidza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo szkoda mleczka

Do góry