reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

no wlasnie nie wiem KASIAD jak sie objawiaja bole krzyzowe,? bo przyznam sie ze jak dotad w ciazy zadnych boli plecow nie mialam...a krzyza tym bardziej...moze sie powoli zaczyna?

reklama
ano zobaczymy, jak ma sie cos zaczac to sie zacznie a jak jeszcze nie to nie...na razie sie nie stresuje;-)

martula25, bardzo dobrze ze wizelas ten apap. bo jak ciebie boli to dzidzia tez to odczuwa i lepiej wziac niz sie meczyc we dwojke. a na tym etapie ciazy paracetamolem napewno dzidzi nie zaszkodzisz:tak:

a jesli chodzi o czop sluzowy to tez mi nic nie odchodzi:no: mam wiecej wydzieliny, ale czop to raczej nie jest bo raczej powinien byc gesty:dry:

wzruszenia tez msyalalm ze mi minely ale sluchamy sobie teraz z dzidzia kolysanek utulanek tirnaua i umer i mamusia sobie poplakuje:zawstydzona/y:

a ja mam tyle tego ze mam ciagle wkładke mokra (brudna: zel+biaława wydzielina jak mleko)
pytałam nawet wczoraj czy aby napewno mi wody sie nie sacza ale nie jest dobrze

Ja to już sama nie wiem co się ze mną dzieje
ostatnio własnie ma taką dziwną wydzielinę, w ogromnych ilościach...ale nie wiem czy to jest ta "normalna", której podobno pod koniec ciazy zwiększa się ilość, czy to może ten czop? Jest dośc gęsta (czasem bardziej grudkowata), biała, ale nie ciągnie się jakoś szczególnie mocno...choć czasami wygląda to jak białko z białymi grudkami....dziwne, ale to chyba jeszcze nie to...:baffled::confused:

Za to kości w biodrach to rozchodzą mi się już od dłuższego czasu i boli mnie to jak cholerka, wczoraj po męczacym dniu dorwały mnie bole krzyża, ale jakoś przeżyłam...:tak: A dziś w sumie to jestem jak swieżo narodzona, nic nie czuje, mogłabym góry przenoscić...:-D Chyba włączył mi sie syndrom wicia gnazda, bo zaraz biorę sie za sprzątanie i szykowanie miejsca w szafie na rzeczy małego..no i zmierzam wstaić pralkę z ubrankami...:-D:tak:

Tak dziwnie ze mna ostatnio jest, raz beczę, ostatni dwa dni to wkurzałam się na męza i ryczałam, miałam juz wszystkiego dość, nie chciałam już nawet małego, tak mnie wszystko dobijało...dziś radosna, silna i pełana chęci do wszystkiego..:eek::happy::baffled: ah, te ciążowe nastroje, mało miałam takich silnych wahan, jak teraz...

a ja zrewidowalam swoj poglad na czop sluzowy. po wczorajszym badaniu chyba zaczal odchodzic. ale wcale nie jest go wiecej niz ostatnio tylko taki "podbarwiony" na brunatno. to juz chyba to bo takiego koloru wydzieliny u siebie jeszcze nie widzialam:no:

reklama
Dziewczyny, chyba żadna z Was nie skarży się tak jak ja na drętwienie rąk? Mnie nawet dopada już drętwienie, jak siedzę przy kompie i piszę lub jak obieram ziemniaki, nie tylko w nocy. Okropnie to jest nieprzyjemne, bo nie przechodzi zbyt szybko i na dodatek bolą mnie te ręce, a konkretnie 2 palce - środkowy i serdeczny.

Do góry