reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

A u mnie tak gdzieś od początku 37 tygodnia ta burza hormonów się wyciszyła, a niedawno jeszcze miałam tak samo z tymi wzruszeniami.

reklama
ja pierdole nie rodze:ninja:
dzis zero ale to zero skórcza ani jednego , nigdy mi sie to nie zdazyło przez cala ciaze:szok:
ale za to mam wysterylizowana chate czyzby syndrom wicia gniazda!?
Jutro o 12 KTG i USG a w szpitalu . Jestem ciekawa co mi powie tym razem moj gin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czy wam tez odchodzi czop?(w takich ilosciach?)
mi odchodzi od 3 tygodni i to w niemałych ilosciach mam wrazenia ze mam go po sama szyje i dlatego taki brzuch wielki!:-p

Połozna wczoraj pyta sie mnie :
-czemu ten brzuch taki wielki
ja - nie wiem !
ona - tam sa dwie dzidze!?
ja - nie jedna !
ona - to ile to dziecko wazy ?
mogłam powiedziec ze to dlatego ze mam tak duzo tego czopu :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Mi żaden czop nie odchodzi. Ale tylko przy trzecim porodzie odszedł mi czop na kilka godzin przed samym porodem, w przypadku dwóch pierwszych porodów niczego nie zauważyłam :no:

Powiem więcej, od jakiegoś czasie odczuwam straszną suchośc w pochwie, też tak ma któraś z Was? Czytałam, że pod koniec ciąży zwiększa się wydzielina z pochwy, a u mnie odwrotnie :confused:

Za to od godziny walczę z bólem zęba- to taki ząb do usunięcia, czekam aż urodzę bo mój dentysta nie chciał tego robić w czasie ciąży. I zastanawiam się czy mi sam ten ból przejdzie czy wziąć Apap...Trochę się boję, że tabletka może zaszkodzić dzidzi. Ale z drugiej strony ból jest okropny. Już dla zajęcia się czyms innym weszłam na forum, żeby nie myslec o tym bólu...

Bol zeba jest straszny,wspolczuje Ci...:baffled: .Smialo mozesz łykac APAP.Ja dwa tygodnie temu bralam nawet antybiotyk przez 10 dni,a Ty sie martwisz jedna tabletka.Nie mecz sie ,sprobuj wziac ,moze pomoze...:tak:

u mnie tez o czopie ani widu ani slychu....a wydzielina i owszem w duzych ilosciach... za to krzyz od godziny daje mi sie we znaki...rwie w krzyzu dokladniej mowiac...i to ostro...

U mnie też czopa ani nawet maluśkiego czopeczka ni widu ni slychu.. ciekawa jestem czy jak się robi rozwarcie np. na 3cm i nie ma ciągle jeszcze skurczów, to ten czop tam jeszcze dalej siedzi? Czy nie powinien wtedy już wypaść :confused:
A plecy też mnie napierdzielają okrutnie.. wogóle to materac do spania tak się już pode mną zapada, że śpię powyginana i dzień w dzień budzę się z obolałymi plecami od karku aż po kość ogonową :dry:

reklama
Do góry