reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
kaśka76 pisze:
po prostu boję się, bo u mnie w rodzince jest niestety popularna cukrzyca I typu.
Kaśka ja miałam cukrzyce ciążowa ale mam nadzieję że na Mateusza to nie przeszło. Trochę mnie przestraszyłaś. Mój mały śpi w dzień tak co 1,5 - 2 godziny i śpi po 30 minut z zegarkiem w ręku. Mam nadzieję z e to nie jest objaw cukrzycy

Kurcze, a ja dopiero byłam pewna 15 sierpnia... ;D Dopiero po powrocie z wypadu na kajaki poszlam do gina, wolałam iść niż robić test. A że Filipek był planowany, ale jeszcze nie teraz no to caly czas łudziłam się, że to może tylko jedna miesiączka wypadła z cyklu ;D Ale teraz wiem, że super, że te moje "nadzieje" się nie sprawdziły i że mogę cieszyć się takim cudownym małym człowieczkiem :)

Kaska76, wiadomo, że lepiej srpawdzić, ale nie wolno jest od razu mieć pesymistycznego nastawienia!!! Wiem, bo się sama tego dopiero uczę - a to pomaga uniknąć wielu nerwów. A Filip ostatnio śpi w dzień tak trzy razy po 2-4 godzin, ale myślę, że chyba nie mam się co przejmować, co? Poza tym, jak śpi to rośnie :) P.S. Filip ma takie samo body jak Piotrek na pierwszym zdjęciu, ale dopiero rozmiar 74, wiec czekamy aż do nich dorośnie ;D

Izka, to super, że Karolek poznał tatę, musialo go to bardzo wzruszyć :)

Fionka, widzę, że zmieniłaś w końcu podpis :) Maciuś jest słodziutki :)

Sylwia - M wyjechal na 5 tygodni
Ja wierze ze dzieciaki pamietaja, Karol jest tego dowodem ;D , Twoj tez bedzie pamietal, choc moze byc tak ze bardziej z glosu niz z twarzy (bo z tego co pisalas to Twoj na dluzej wyjechal, co?) ale pozniej szybko sobie przypomni calosc ;)

lolcia81 pisze:
kaśka76 pisze:
po prostu boję się, bo u mnie w rodzince jest niestety popularna cukrzyca I typu.
Kaśka ja miałam cukrzyce ciążowa ale mam nadzieję że na Mateusza to nie przeszło. Trochę mnie przestraszyłaś. Mój mały śpi w dzień tak co 1,5 - 2 godziny i śpi po 30 minut z zegarkiem w ręku. Mam nadzieję z e to nie jest objaw cukrzycy

cukrzyca ciążowa nie przechodzi na dzieci - jej niebezpieczeństwo kryje się gdzie indziej.

Aniam pisze:
A Ola juz wyrosla z wszystkich ubranek nr 62 i wiekszosci 68, wlasciwie wiekszosc jej ciuszkow teraz ma rozmiar 74 :)

mnie to przeraża...
bo po Piotrku mam letnie ubranka do rozmiaru 74
a mały tak szybko ośnie, że będę musiała dokupić...

U nas już tez 62 poszły do szuflady, ubieramy się w 68, ale chyba spróbuję też 74, bo mam parę fajnych ciuszków w tym rozmiarze i chciałabym już Filipa w nie ubierać :) Może nie będą zbyt duże :)

Kaśka, ja myślę, że Piotruś jest po prostu zmęczony upałem i dlatego dużo śpi. Jaś też ostatnio przez dzień sypia więcej, choć tak normalnie to trudno go nakłonić do spania w ciągu dnia. Na pewno wszystko będzie dobrze!

My na razie nosimy ubranka 68, ale mamy taki kłopot, że najczęściej ubranka są albo za krótkie, albo jeśli są dobre na długość, to niestety za szerokie ::) Za to jak ostatnio kupowałam skarpetki to pani myślała, że dziecko ma roczek ::) Rozmiar stópki: 12 cm ;D

reklama
Pytia, i Filip nosi takie skarpetki ;D Już zaczęłam używać tych, które dostaliśmy i które niby miał być na 9 miesięcy ;D A dwa razy już zdarzyło się tak, że te co ktoś przyniósł w prezencie były od razu za małe ;D

Do góry