reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Właśnie koga, ja też zauważyłam, że jak jestem w pobliżu to Jasia mało interesują zabawki w łóżeczku. Śledzi mnie wzrokiem i usiłuje sprowokować to wzięcia na ręce (spryciarz mały:) Jak zostaje sam to chętniej się zabawia. Ciągle myślę nad tym oceanem. Waham się, bo kupiłam książeczkę Tiny Love, była w łaskach może z tydzień, teraz nie bardzo Jaśka obchodzi. A ocen jest niestety nie najtańszy...

reklama
Tez sie zastanawiam nad tym oceanem. Mam mate i moze wystarczy jak mu dokupie nowe zawieszki. Patryk ma lezaczek fisher price z serii ocean wiec moze nie ma co dublowac. Za tydzien idziemy na szczepienie i chce mu kupic cos ekstra w nagrode za ciepienie przy zastrzykach. Moze DVD z serii Baby Einstein??? Maja krotkie programy specjalnie dobrane do tej grupy wiekowej...

katiNJ pisze:
Tez sie zastanawiam nad tym oceanem. Mam mate i moze wystarczy jak mu dokupie nowe zawieszki. Patryk ma lezaczek fisher price  z  serii ocean wiec moze nie ma co dublowac. Za tydzien idziemy na szczepienie i chce mu kupic cos ekstra w nagrode za ciepienie  przy zastrzykach. Moze DVD z serii Baby Einstein??? Maja krotkie  programy  specjalnie dobrane do tej grupy wiekowej...

Zauważyłam, że ostatnio pojawiła się moda na programy dla niemowląt. Oglądałam niedawno w TV program na ten temat. Specjaliści (lekarze i psycholodzy) wypowiadali się jednak, że oglądanie telewizji przez tak małe dzieci może im tylko zaszkodzić, a promowanie tego typu programów to tylko marketing firm, które chcą na tym zarobić. I muszę przyznać, że widok niemowlęcia gapiące się w ekran czy monitor raczej mnie smuci.

mnie równiez pytia smuci taki widok ale dzisiaj akurat rozśmieszył- mój Maciulek z wielkim zainteresowaniem razem z tatą obejrzał pierwszą połowę meczu a potem bidulek już nie wytrzymał i zasnął ;D ;D ;D jutro pewnie będzie ciekawy jaki był wynik ;)

A to fakt, że telewizor bardzo przyciąga wzrok dzieci. Jaś też jak tylko wyczai, że coś tam miga to zaraz główkę odwraca w tą stronę i patrzy jak zaczarowany. Ale wtedy wredna matka albo wyłącza TV albo dzieciaczka zabiera :laugh:

Ja tez nie jestem za ogladniem telewizji przez takiego maluszka , wydaje mi sie ze jeszcze przyjdzie pora i czas na tlewizje a jak narazie klade Selinke na srodku pokoju daje zabawki i puszczam muzyczke dla niemowlat i ona czasami probuje spiewac ;) ;D chyba jej sie taka muzyczka podoba :)

A ja pozwalam Patrykowi patrzec na TV, nie dluzej jednak niz 15 min dziennie. Akurat tyle zeby rodzice mogli w spokoju zjesc obiad ;D Puszczam mu jakis film przyrodniczy albo bajke, chociaz ostatnio zachwycily go zawody w ukladanie domino ::)

kurde cholerne uczulemie-z nosa woda kapie,kicham oczy pieka i lzawia-musze sie wybrac do doktora ze soba-ale ciekawe czy sa jakies tabletki na alergie dla karmiacych mam

a widzialam na alllegro ten muzyczny ocean ale uzywany po 49zl i 39 zl

my zdecydowaliśmy się na ocean i to w zasadzie jedyna taka "duża" zabawka, oprócz tego mamy pałąk z 3 zawieszkami, który można dowolnie przyczepiać za 40 zł :), i ze 2 grzechotki, które dostaliśmy w prezencie
muszę przyznać że to w zupełności wystarcza :) :) :)

w przyszłości kupimy jeszcze matę edukacyjną (ale taką bez pałąków) - bo nie mamy dywanów i to będzie takie miejsce do leżenia dla Maksa

reklama
Do góry