reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Aniam, ja tez pije melise i to podwojna,wieczorem,bo sobie ubzduralam ze kiedy pije to potem w nocy Majeczka lepiej spi.Ale to chyba nie zawsze dziala,tak jak widac przez ostatnie dwie noce.Kiedy majka spi ladnie w nocy a przedtem w dzien tez sie przespi z 3 godzinkim to rano tez wstaje usmniechnieta i w cudownym humorze.Gorzej kiedy jest nie wyspana  :-[
Osinka, to raczej nie kolka,bo nie pokazuje ze cokolwiek ja boli.Raczej sie robi takie blednie kolo- im bardziej niewyspana,tym trudniej zasypia,tym bardziej jest zmeczona,tym trudniej zasypia...  :mad:

reklama
Felqua trzymam kciuka za Jasieńka, oby szybko wyzdrowiał!!!

Ivon mnie też uczulali wszyscy na piersi, nawet w ciepłe dni ubieram cieniutkiego polarka bez rękawów, by chronił moje piersi ;) tylko raz wyszłam wieczorem na balkon po kapieli i mnie koszmarnie piersi bolały, teraz też uważam na nie

sylwia532 pisze:
kinga no to teraz macie wlasne autko i nie musicie sie nikogo prosic-no ale teraz nie bedzie wymowki zeby do tesciow nie skoczyc ;)

Będzie, bedzie, ja nie mam prawka, a Rafał ciągle w pracy siedzi, a jak nie siedzi, to też chce nacieszyć się Karolą!!! :)

felqua! uściski :) Badz dzielna!!! :)

Moja Karola ma ostatnio dni Awantury! Już ją nawet nazywam Awnatura!!!
w domu nie może zasnąć, śpi na dworze...

Dziewczyny! Powiedzcie mi, czy w takie upały trzymacie dzieci w wózkach ubrabe w czapki? Ja Karoli zdejmuję, bo ciągle wierzga główką i nie może zasnąć... Ubieram ją w same "opalacze" - takie spiochy bez nogawek...

ja w sotatnie cieplutkie dni zakladałam Emi opaske na uszka ale taka bardziej chyba ozdobna i staram sie jej nie wyciagac z wozka jak wieje
ubieram ja w body z krotkim rekawkiem luz kawtanik i spodenki lub sukieneczke

Krzymek jeździ bez czapiki, w body i krótkich spodenkach, a jak spi to go przykrywam piekuszką - muszę znosić oburzone spojrzenia babć na przystanku... ;D

a powiedzcie mi, czy obcy ludzie też tak bez pytania dotykaja wasze maluchy? - dziś jakaś babka podeszła i zaczęła głaskać Krzymka po ręce i coś tam gadać - trochę mnie zatkało i nic jej nie powiedziałam, ale teraz się zastanawiam - przecież Krzymek nie jest własnością publiczną...

ja w ciepłe dni nie ubieram Agacie czapki, bo miała potówki na główce ;)
kurcze, nie mam odwagi wyjść z nią ubraną jedynie w body na krótki rękawek, zawsze ubieram jej body na długi rękawek, ale bardzo cieniutkie, z bawełny + lekkie spodenki lub śpioszki lub sukienkę
jeździmy na spacery bez przykrycia, jak malutka usnie - nakrywam ją kocykiem,ale raczej symbolicznie, jedynie nóżki

a co do obcych - nie pozwalam absolutnie dotykać jej obcym, wpieniam się nawet jak ktoś bezczelnie bez pytania zagląda do wózka ;D zresztą nigdy nie zostawiam wózka, zawsze jestem przy nim, nawet w kolejce, co nie zawsze podoba się innym ale mam to w głebokim poważaniu... ::)

reklama
Nigdy jeszcze nikt bez pytania nie dotykal Oli- nawet jak ktos chce tylko do wozka zajrzec to najpierw sie pyta czy moze.

A w ogole jak teraz tak ostro slonce swieci to ja na budce od wozka zawieszam tetrowa pieluche, ktora nie tylko doskonale przed sloncem, meszkami i ewentualnym wiatrem chroni, ale rowniez przed spojrzeniami ewentualnych wsibskich :)

Do góry