reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ja tez włosy w kitkę - ale zawsze tak robiłam, makijaż teraz nie za bardzo bo sie ładnie opaliłam i wystarczy tylko nieco przypudrować co by sie nie błyszczeć, a oczy kredką :)
ale za raz po porodzie jak wygladalam jak zombie to do makijażu sie bardziej przykładałam :)

a wczoraj machnęłam paznokcie u stóp na czerwono ;D

reklama
Ja wlosy oczywiscie w kitke ;D ;DMakijaz robie codziennie. Bez niego zle sie czuje. Mam 8 kg na + wiec chociaz tym makijazem poprawiam nastroj :p
Paznokcie na nogach tez machnelam na czerwono. Na rekach jakos czasu na malowanie nie moge znalesc.
Prostwnica do wlosow lezy odlogiem, samopoalacz tez.

Wczoraj kupilam sobie sukienke ::) Nistety spodni na moj wielki tylek nie moge dobrac, jak juz to b drogie a zamierzam schudnac wiec nie ma co inwestowac za duzo ;) ;D

Jak wroce do pracy to sie zmobilizuje zeby bardziej o siebie zadbac. jedyna pozytywna strona powrotu do pracy.

Narazie nie mam pomyslu w co sie ubrac na chrzciny. Beda 30 lipca wiec licze ze troche schudne ;D W pierwszym lub drugim tyg lipca czeka nas przeprowadzka, wczesniej przyjedzie tesciowa. Pewnie schudne ze stresu ;D

Ja ciągle się zastanawiam czy pofarbować włosy, bo się zastanawiam czy to nie ma wpływu na mleko moje. stuknięta już jestem całkiem. a w poniedziałek przychodzi do mnie fryzjerka więc się może zdecyduję bo wyglądam okropnie z tymi odrostami.
włosy wypadają mi całymi garściami, na wszelki wypadek je wiążę żeby nie wypadły wszystkie :):)
od porodu pomalowałam się dwa razy chyba...wstyd. jak jest słońce ratuję się ciemnymi okularami :)
jednym słowem zapuściłam się okropnie..jakiś doping by się przydał..

jeśli chodzi o wypadanie włosów, to czy bierzecie witaminy, które brałyście w ciąży? ja mam zalecenie od lekarzaże mam brać puki karmię

paznokcie u stóp też mam machniete tylko nie na czerwono, za to nie mam kiedy pomalować paznokci u rąk, bo ręce ciągle są mi potrzebe, jak raz spróbowałam jak Maciuś spał, to oczywiście się obudził zanim dobrze wyschły i miałam różne ciekawe rzeczy w lakierze poodciskane ;D

kasianka pisze:
Ja ciągle się zastanawiam czy pofarbować włosy, bo się zastanawiam czy to nie ma wpływu na mleko moje. stuknięta już jestem całkiem. a w poniedziałek przychodzi do  mnie fryzjerka więc się może zdecyduję bo wyglądam okropnie z tymi odrostami.
włosy wypadają mi całymi garściami, na wszelki wypadek je wiążę żeby nie wypadły wszystkie :):)
od porodu pomalowałam się dwa razy chyba...wstyd. jak jest słońce ratuję się ciemnymi okularami :)
jednym słowem zapuściłam się okropnie..jakiś doping by się przydał..
N mleko farba do wlosow raczej nie bedzie miala wplywu natomiast na stan samych wlosow to jak najbardziej,ale co tam,wlosy i tak narazie beda opadac,u mnie to samo.Co do maowania,to ostatnio troche czesciej sie maluje,bo zaczelismy czesciej miec gosci albo gdzies w goscine chodzic,ale przed tem to tez sie nie malowalam,bo...Majce sie podobam nawet bez makiazu.. ;D

iwosz pisze:
Koga- a jak tam po wizycie teściowej?

nie przyszła!!! :p
miała być koło 15, ale przedtem jeszcze zadzwonić ... nie zadzwoniła, ale i tak na 15 wróciłam ze spaceru, żeby nie było .... przed domem stał samochód teściów- pewnie byli u babci - drzwi naprzeciwko - ale do Maksa nie przyszła!
teść nie przychodzi celowo - obraził się po tym jak mnie wulgarnie wyzwał jeszcze w ciąży - no coments

Koga: bynajmniej się nie stresowałaś.

u Piotrka oczy jasnoniebieskie. zaczynają mu "rdzewieć" tak jak u mnie.
włosy wypadają mi namiętnie. prostownicy używam, bo mi ślubny niedawno sprezentował. a makijaż robię od wielkiego dzwonu.
a dziewczynki - jakich preparatów używacie przy prostowaniu włosów> ja mam z welli prostowacz, ale tłuści herki strasznie.

Koga - no brak słów, naprawdę. Ale może i dla ciebie lepiej, przynajmniej nie musiałaś się wkurzać.

U was też pogoda jak w listopadzie? Kurcze już tydzień leje, ciśnienie takie niskie, że szok. Nic mi się nie chce :p

reklama
Do góry