reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
maga_86 pisze:
ja wiem,że dokarmianie maluszka to już kwestia ostateczna...ale może wartoby było? dzieciaczkom trudno zasnąć,albo uspokoić się jeśli mają pusty brzuszek...ja niestety też muszę dawać jaguni ok 40-70 mililitrów sztucznego mleka dziennie..herbatka nie działa na nią zapychająco...niestety :(

Już mam kupione awaryjnie. Jeśli sytuacja się będzie powtarzać - to chyba je ruszę.
A jeśli używacie to jakiej mieszanki?

iwosz pisze:
Azik - czasem można tylko BYĆ....
ściskam z całego serducha....
No właśnie...
I pamiętaj, że czas pozwala złagodzić ból...

Wow - to i tak ma duży gest (nfz) ;D ;D ;D

Czyli nie muszę mieć na to recepty? A Ty masz od pediatry? I ile kosztuje z receptą?

Caterinka pediatra mi przepisuje. cena - zależna od apteki 12,50 (Kraków, gdzie robię całe zaopatrzenie) do 15,70 u mnie na wsi.

a moje dzidzio nie toleruje bebiko...

jak w piątek pojechałam do tesciowej pomóc Igorowi - to mały zarzygał cały dom - jeszcze raz by to zrobił i bym pojechała z nim do szpitala...

musze poszukać bezpiecznej mieszanki bo mam jeszcze cztery zjazdy od piątku do niedzieli i nie mam co odciągać.

azik czasami po prostu nie można pomóc...bezradność jest niestety najgorsza :(

ja w kryzyskowych chwilach podaję nan1 albo humanę....oba mleka mała toleruje dobrze...

oj troche mnie tu nie było ....

azik - współczuję i życzę dużo sił

co do jedzenia - ja eksperymentowałam już z łososiem i kurczakiem z grila i z zupą szparagową - było ok :)

a marudzenie - to faktycznie zbyt wiele wrażeń temu sprzyja - u nas tez po wizytach u znajomych i grilach mały musiał sobie pomarudzić i gorzej spał

jeszcze nigdy nie podałam małemu niczego innego niż cyc ;) - troche się obawiam -choc kupiłam herbatke na trawienie i uspokajająca, ale jakoś tak zawsze jak moja cierpliwość sie już kończy i zaczynam rozważać podanie herbatki - to maly sie uspokaja :laugh:

u mnie samopoczucie po wczorajszym dniu super - byliśmy na rolkach a wieczorem wyskoczyliśmy do znajomych a do małego przyszła moja mama - nawet go nie zobaczyła bo spał od 9 do 1:30 jak zabity :laugh:

reklama
a my wczoraj zatrudniliśmy mojego brata do opieki nad małym a sami wskoczyliśmy na rowerki - fajnie było...
i doszłam do wniosku, że trzeba Krzymkowi zapewnić rodzeństwo aby miał kto z jego dziećmi wychodzić na spacer ;D ;D ;D

Do góry