reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

pytia pisze:
W domu Jaś ma najczęściej body z krótkim rękawem i pajacyk albo body z długim rękawem i śpiochy.

ja podobnie...

a na dwór - to tak jak siebie - ja mam na sobie bluzkę sweterek i kurteczkę - u nas strasznie wieje
więc mały ma body pajacyk i ciepły wiosenny pajacyk (zimowy już odłozyłam)

reklama
hm... - to ja chyba strasznie lekko tego malucha ubieram - body + pajac / lub śpiochy i kaftanik + polarkowy lub bawełniany kombinezonik + czapka+ pokrycie od "torby" wózkowej + ewentualnie polarkowy kocyk (ostatnio kładę tylko na nóżki - a potowek cała masa.... No chyba że okaże się, że to uczulenie ;D

Aniam u nas tez podejrzenie skazy bialkowej. Ze slodyczy pozwolic sobie mozna na drozdzowke, ciasto drozdzowe, herbatniki albo zelki
Ja mam okropna ochote na czekolade ::) ale coz troche trzeba przeczekac
pozwalam sobie tylko na odrobine mleka do kawy....

to ja chyba za grubo Maksia dzis ubralam o jedna warstwe
ale super ze juz tak cieplo sie robi!!

Dzięki dziewczyny. Filip dziś na spacerku miał na sobie body z krótkim rękawkiem, kaftanik, śpioszki, czapeczkę i na to taki ciepły kombinezonik, i do połowy leżał pod kocykiem. Trochę się martwiłam, że za ciepło go ubrałam, bo było bardzo cieplutko dziś w słońcu, ale sprawdzałam go podczas pacerku i nie był spocony więc hcyba ok :-)

Ivon - cieszę się, że nie tylko Filip to taki ewenement ;D

Osinko, przy karmieniu można zażywać przeciwbólowe - te paracetamolowe, mi np. w szpitalu jeszcze, przez pierwsze dwa dni dawali mi dwie tabletki Codiparu, bo mnie pierońsko krocze bolało, tylko nie częściej niż co 6 godzin.

Ivon- "8 godzin snu" - szczęśliwa kobieto!!! ;D

Osinko- w aptece pani mnie poinformowała, że można Apap, a od czasu do czasu Pyralginę
(w szpitalu tez ją proponowali po porodzie)

właśnie niedawno wróciliśmy ze spacerku 3 godziny w Łazienkach super dzisiaj pogoda i mały nawet żarcia nie wołał ale za to prawie zawału dostał jak niedaleko wózka rozdarł dziób jakiś paw ale nie płakał ::)

Dzisiaj w nocy przezylam szok- Jasiek spal od 20 do 3 rano! Az sie przerazilam jak zobaczylam ktora godzina! Teraz sie tylko modle oby to nie byl tylko jednorazowy przypadek!

To tak jak ostatnio mój Filip, Felqua - też się przestraszyłam, w sumie nie wiem czego, ale stresa miałam... Ale na pocieszenie, kolejnej nocy, już normalnie budził się co 3-4 godziny :-)

reklama
Do góry