reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

tak sobie ostatnio pomyslalam ze ten okres ciazy to okropna lekcja cierpliwosci:
pierwsze 3 miesiace czeka sie zeby minelo zagrozenie poronieniem i wystapieniem jakis chorob rozwojowych (okropna niepewnosc i napiecie)
kolejne 3 to czekanie na pierwsze ruchy (i potem wyczekiwanie i ch przy kazdej okazji)
ostatnie 3 to czekanie na koniec ciazy zeby zobaczyc maluszka i nie miec juz opuchnietych nog, bolu plecow i klopotow ze spaniem na prawym lub lewym boku :D

a poten jak sie urodzi to czekamy na to co z niego wyrosnie...
uh, ciagle na cos czekamy ....  :D :D

reklama
Magda - tak, termin minął w sobotę; teraz co drugi dzień chodzę na ktg i jak dalej nic się nie będzie działo to w 7 dobie położą mnie do szpitala (mam zamiar potraktować to jak ciekawostkę przyrodniczą, bo pierwszy raz będę z tej drugiej strony  ;) ) i pokombinujemy z wywoływaniem i tym podobnymi przyjemnościami... Taki jest plan działania, ale mam nadzieję, że może w końcu coś się zacznie dziać samo z siebie...

na pewno maluszek sie zdecyduje w koncu sam wyjsc, jesli to taki indywidualista ze nie slucha sie terminow to tym barziej nie bedzie chcial zeby go ktos na sile wyciagal czy wywolywal z brzuszka mamusi :)
ma jeszcze sporo czasu wiec pewnie obmysla sobie plan dzialania: jak bedzie pokazywal mamusi ze jest glodny czy ze chce sie poprzytulac ;)

boję się tylko, że będzie grubaśny - zapowiadał się na ok.4 kg w terminie, a ile jest tak naprawdę ...? i jak ja go przecisnę ??? ;D
Mój tata dziś stwierdził, że mały wyczuwa, że wrócą mrozy i dlatego nie chce jeszcze wyjść :laugh:

och na pewno jakos dasz rade, wirze w twoje sily (bo zazwyczaj czlowiek w trudnych chwilach znajduje nadludzka sile) :)
a co do pogody to tez jest argument za :D
ja do swojego brzuszka to juz zaczelam mowic ze lepiej by sie teraz urodzilo bo te zimne dni przesiedzimy w domku ale akurat jak przyjdzie wiosna i bedzie cieplo to maluszek juz bedzie mogl chodzic na spacery, a jak urodzi sie na wiosne to te pierwsze wiosenne sloneczko to tylko przez szybe zobaczymy...
boze czego to sobie czlowiek nie wymysli zeby do dziecka trafic :D

moj tez nie slucha nic a nic
nie moge go wygnac z mieszkanka a przeciez wygod tam nie ma ;)
seksiku nie probowalam(moje libido= 0) a bylo w planach moich..............

A ja mam dzisiaj MEGA doła...jakie to nieprzyjemne uczucie...chyba pójdę zagłuszyć go książką, może się uda?
A tak wogóle to już chyba dopada mnie "depresja brzuchowa" - mam go już dość >:D...wiem, nie powinnam tak pisać, ale MUSZĘ to wyrzucić... :-[ Mam wrażenie, że skóra na moim brzuchu przy jakimkolwiek ruchu eksploduje ;) boli, swędzi i jest napięta na maxa... :-[
Mam nadzieję, że to JEDYNY i ostatni taki wieczór, bo za niedługo będę widziała dla kogo tak cierpiałam....
No dobra, zmykam do wyrka, bo chyba i tak piszę tylko dla siebie...

reklama
aniam, mam to samo!!!
strasznie mi się dłuży ten ostatek ciąży, boli mnie brzuchol od siedzenia itp., czuje się jak upasiona krowa!!!
chcę 28.03 !!!!!

Do góry