reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Aniam pisze:
Zuzia, jesli ci nie pomaga lezenie z nogami w gorze, to sugeruje kontakt z ginem i to jak najszybciej. Normalne jest jesli sie spuchnie wieczorem, ale po calej nocy lezenia powinno byc ok, jak nie jest to moze cos znaczyc. Lepiej nie zwlekaj.

Co do nieprzespanych nocy, to mi sie wlasnie zaczely- nie jestem teraz u siebie, mam mega niewygodne lozko, do tego brzuszek coraz bardziej ciazy i budze sie mniej wiecej co godzine. Dzieki temu dzisiaj obejrzalam sobie final Oskarow na dwojce :)

Zuzia, fakt - może to od wysokiego ciśnienia? - Ja tak miałam i okazało się, że mam podwyższone, a to jest zbt dobre i zażywam tbletki na jego zbicie, no i już mniej trochę puchnę.

reklama
wiecie co? Doszłam dziś do wniosku, że jednak ciąża to choroba. Już tłumaczę. Jakoś nie chce mi się przy kompie siedzieć, a tym bardziej walić w klawiatruę. To jest chore!!!

A ja dziś trochę popraswoałam, przyjęłam gości, polataliśmy po mieście: szukaliśmy dywanu albo wykładziny do sypialni. Jestem dentka.

Wczoraj oddałam się amorowi, chociaż z trudem mi to przyszło jakoś. To dziwne, ale od dłuższego czasu nie myślę o niczym i nikim innym, jak o Karolinie. Moje potrzeby i zachcianki odchodzą na drugi plan...

Ja za to pojechalam szukac stanika do karmienia bo jeden ktory kupilam pare miesiecy temu robi siie juz maly. Szkoda mi bylo znow 90zl. na Triumpha wiec kupilam jakis w H&M za 40. Gorszy od tamtego ale coz. Wogole to juc chyba byla moja ostatnia wycieczka do sklepu bo panicznie sie boje ze pojade na zakupy i wody mi odejda. Wszyscy by sie gapili.

Dziewczyny straszniemnie bolą nogi tzn. uda. Nie czuje przeziębienia a chodzić nie moge. też tak macie??

dostalam niedawno wiadomosc od mamy boo. pisala ze maluszek to straszny glodomorek i ciagle go karmi :) i bardzo teskni jej sie za bb.
ciekawe czy i my (mamy nierozdwojone) tez znajdziemy choc troche czasu by tu zagludac w przyszlosci- bo juz nie wspomne o byciu na bierzaco ze wszytkimi watkami :D

MamaBoo chyba nie ma dostępu do netu i dlatego się nie odzywa na forum; podejrzewam, że na początku może być ciężko ale dziewczyny, które już urodziły powoli się rozkręcają z pisaniem :laugh:

no wlasnie ciekawe jak te poczatki nam wyjda- bo potem jak sie ju przyzwyczaimy sie do dzidzi i ona do nas to pewnie bedzie latwiej, choc nie ukrywam ze troszke sie tych poczatkow obawiam ;) ale na bank sobie poradzimy.
iwosz: a co twoj lekarz na termin porodu?? jakie ma plany, mowil ci jakie bedzie postepowanie dalej?? bo widze ze twoj termin juz minal tak??

ale chciałabym być już rozdwojona!!! niech ten marzec szybciej mija ;)
ostatnio nic mi się nie chce, boli mnie kręgosłup, nie mogę siedzieć i od wczoraj dokucza mi ból głowy!!! buuuu

reklama
Mam nadzieję i życzę wam abyście wszystkie urodziły przed lub w terminie - nie ma dłuższych dni niż te po wyznaczonym terminie... Ale uszy do góry - za miesiąc zamiast bóli różnego rodzaju będą nas interesowały głównie kolory i zapach kupek, wysypki itp. interesujące rzeczy ;D

Do góry