reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

U Agao wszystko ok. tylko kompa musiala do serwisu oddac. I nie ma jak na BB wejsc, bo do kafejki juz jej sie nie chce lazic, w koncu jej dwa terminy to 8 marca albo 11 marca, czyli tuz, tuz... :)

Ja przez dwa dni wysprzatalam pieknie moje mieszkanko, wyszorowalam podlogi, wszystko co bylo do wyprania juz wyprane, dywan odkurzony 4 razy :), psy wykapane i odrobaczone, nawet w koncu umylam gorne polki w kuchni :) Nie robilam tego od kilku miesiecy, wiec niezle sie nameczylam :laugh: Nie ma to jak zapuscic mieszkanie :-[ ;)

No i jutro mam badanie, a czasami zaczynam czuc lekki bol jak na @, troszke ledzwie od czasu do czasu pobolewaja (ale to moze od sprzatania), sluzu wiecej a brzuch tak nisko, ze nizej juz sie chyba nie da. NO i od dwu dni mogew normalnie chodzic :) Przestalam sie kolysac :) Moze dlatego, ze ten brzuch sie tak obnizyl. Za to zaczynam miec problemy ze spaniem :( Ciagle mi niewygodnie na lezaco, a poza tym ciagle czekam... ;D

reklama
A ja wczoraj wieczorem popłakałam się ze zmęczenia!!! Jezu, jakie to dziwne uczucie, kiedy nie masz siły iść umyć zębów (mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) ) i tylko łzy same lecą...

Boli mnie prawa łopatka. Może macie jakiś sposób na takie bóle?

Kinga- mnie ostatnio rozne partie plecow bola i wtedy najlepiej pomagaja dwa sposoby:
-masaz wykonany przez meza
-pozycja jak do raczkowania i wyginanie grzbietu w gore i w dol oraz na boki

KingaP pisze:
A ja wczoraj wieczorem popłakałam się ze zmęczenia!!! Jezu, jakie to dziwne uczucie, kiedy nie masz siły iść umyć zębów (mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) ) i tylko łzy same lecą...

Boli mnie prawa łopatka. Może macie jakiś sposób na takie bóle?

Oj, KingaP, ja pierwszy raz z tego powodu się popłakałam dzień przed Wigilią, kiedy to wróciliśmy po 6-cio godzinnym szukaniu prezentów (oczywiście na ostatnią chwilę) i ubrań ciążowych. To uczucie było straszne... Czułam każdy centymentr ciała, masaż zrobiony, a z sekundy na sekundę coraz gorzej - normalnie jak stara baba ;D

KingaP pisze:
(...) mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) (...)

:laugh: :laugh: :laugh: Skąd ja to znam... ;D ;D ;D

Aniam pisze:
Kinga- mnie ostatnio rozne partie plecow bola i wtedy najlepiej pomagaja dwa sposoby:
-masaz wykonany przez meza
-pozycja jak do raczkowania i wyginanie grzbietu w gore i w dol oraz na boki

Potwierdzam - jak nie ma kogoś obok, to koci grzbiet pomaga. I jeszcze takie ćwiczonko, które na SR pokazywali: też klękasz, ale głowę opierasz na rękach położnych na ziemi (czyli jakby ktoś patrzył z boku to tworzysz taką jakby pochylnię :-)), kolana szeroko rozstawione, a stopy blisko siebie albo założone na siebie i wypychasz pupę ;D Nie wiem czy dobrze i zrozumiale to opisałam...? ::) Dziwnym trafem jak babka nam pokazywała to sobie pomyślałam:"? i to ma pomóc i być wygodne?", ale po chwili jak same spróbowalyśmy to potwierdziłam wygodę tej pozycji :-)
No i wtedy też fajnie jest jak ktoś Cię pomasuje :-)

dzisiaj wyjatkowo mam dobry humorek-zasluga groszku z marchewka ;D-obiad mi smakowal jak nigdy

zaraz ruszam do babci i nie wiem czy spacerkem czy autobusem coby tu zadzialalo lepiej zeby maly sie z brzuszka wymeldowal ;D

dzis rano mnie straszylo.od ok 5 mialam lekkie bole jak na @. ale stwierdzilam ze nie bede sie przejmowac i usnelam.budzily mnie co chwile, ale mysle sobie: kurczaczek jest prawie srodek nocy, wiec to na pewno nie to, spie dalej. o 7.30 obudzi mnie mocniejszy bol.dobra, wstalam.pokrecilam sie po domu i po 9 przeszedl.teraz mam co chwila jakies przepowiadajki bezbolesne.rodzina & znajomi dzwonia z pytanie czy to juz a ja szalu dostaje bo ja juz tez bym chciala a tu nic.jak do 15. sie nierozdwoje to szpital i wywolanie.nastawiam sie na ten szpital chyba ze dzidzia sie przestraszy i wyskoczy wczesniej.oby.

reklama
Iwoszku- jesteś bardzo, bardzo dzielną marcóweczką.
Nie martw się! To nie tak, że dzidzi się do Ciebie nie spieszy- to lekarz źle obliczył termin ;)

Catherinka- ta pozycja faktycznie pomaga!
Dzięki dziewczyny za dobre rady. :)

Do góry