reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ja też jestem niewyspana, od 2 nie mogłam spać, bo moja Agata wiła się w brzuchu jak glissssda ;) momentami myślałam, że mi brzuchol rozerwie! ;)
dopiero jak zjadlam o 2:30 2 kanapki z dżemem jakos się uspokoiła, podziałała też ręka Krzyśka - chyba jednak się go słucha ;)

reklama
Kaska, to calkiem tak jak ja ;D Tez ciagle w pizamie laze :) Tylko sniadanko sobie zrobilam, nawet mi sie uczesac nie chcialo ;D I powiem ci, ze swietnie sie czuje, taka niezorganizowana :) Do teog sloneczko pieknie przez okno swieci :laugh:

ja może i bym sięubrała i wyszła na dwór, ale minus sześć i lekki wiaterek raczej do mnie nie przemawiają pozytywnie, więc siedzę zapiżamiona na dupie. ::)

A ja przez te pizame czuje sie calkiem jak na wakacjach :) (choc w wakacje tak wcale nie robie)- ale kojarzy mi sie to ze slodkim nierobstwem :laugh: W ogole mam dzis swietny humor :) i moze jutro wybierzemy sie na pierwsze zakupy :) ?

Aniam pisze:
Po sklepach nie chodze z dwu powodow- po pierwsze mam sie oszczedzac z powodu mojej szyjki- wiec na zakupy moge sie wybrac tylko z mezem samochodem, a on ostatnio nie mial czasu. Teraz przez 3 dni bedzie mial nocne zmiamy, wiec to wykorzystam:)
Po drugie ciagle wydawalo mi sie, ze to jeszcze za wczesnie na zakupy :) Ale chyba nie ma co zwlekac:) Zeby potem nie zostawic wszystkiego na ostatnia chwile :)

Aniam - mnie właśnie ta szyjka zmobilizowała do zakupów, człapię sobie powoli po sklepach (bez szaleństw), część zamówiłam przez internet - jakoś się przestraszyłam tego, że maluch wcześniej wyskoczy a my nie mamy nawet gaci dla niego. Teraz jestem spokojniejsza - coś tam mamy, już uprane i uprasowane.  ;D

dziewczynki w którym tyg. wg lekarzy ciąża jest już donoszona?
może to trochę późno na takie pytanie ale jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy o to zapytać :)

ja słyszałam że do 21 dni przed terminem wyznaczonym to maksymalna data najwcześniejszego porodu -donoszona jest ciąża

Mirka siostrra mmiałą termin na 2 lipca urodziła 12 czerwca i podobno dzidziusia 1 dzień dzielił od wcześniactwa

reklama
Do góry