reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ivka76 pisze:
A mnie dziś strasznie bolą żebra tuż pod biustem - jakby ktoś na nich siedział :( Też tak macie?
może maluch Cię w nocy obkopał? ;) mnie jeszcze tak nie boli, ale ostatnio glisda obkopała chyba moją wątrobę ;) poza tym bolą mnie mięśnie brzucha - ostatnie kilka dni moja mała strasznie się przeciąga i rzuca w moim brzuchu...

reklama
Osinka- może malutka się już obraca? ;)
Moja też się przeciąga. Czasami czuję ją na dole i na górze równocześnie. Ćwiczą! :D

mokkate pisze:
Osinka- może malutka się już obraca? ;)
Moja też się przeciąga. Czasami czuję ją na dole i na górze równocześnie. Ćwiczą! :D

mam dokładnie takie same odczucia ;) niekiedy wydaje mi sie, że ona kręci się w kółko w brzuchu ;)
pod koniec miesiąca jadę na usg, to się okaże czy dobrze się obróciła ;)
moja glisdeczka bardzo często układa się po mojej prawej stronie brzucha - mam wtedy taką śmieszną, twardą górkę, jak kładę w tym miejscu dłoń, bo jeszcze bardziej się wypycha, wpasowuje w rękę :D mały pieszczoszek chyba z niej będzie ;D

ostatnio jakoś się częściej pocę zwłaszcza jak wypiję lub zjem coś ciepłego też tak macie???????

ivka żebra bolą mnie strasznie jak leżę na boku to tak jakby nachodziły na siebie ale wyraźnie czuję że są okpane

poza tym mam nieżyt nosa i krew mi leci

jestem tak potwornie obolała że ledwo się poruszam

też wam tak ciepło??????????????

O leżeniu na którymkolwiek boku to nawet nie mówię - ból niesmowity, a na pleckach się duszę! :( Też mi strasznie gorąco, ale ubieram się mimo to ciepło, bo sądzę że to może być złudne - zwłaszcza przy takich mrozach.

agao mi też jest cały czas gorąco do tego stopnia że nie pozwalam mężowi właczać w domu ogrzewania, do tego strasznie się pocę, mam nadzieję że po porodzie wszystko wróci do normy tzn. znów będę zmarźluchem a pocić się będe dopiero przy 35 stopniach w cieniu  ;D ;D ;D

ivka ja prawie nie wychodzę z domu ale jak wychodzę to ubieram się grubo

w domu lub w pomieszczeniach mi bardzo duszno i gorąco, właśnie uchyliłm okno i orzeźwiło mmnie mroźne powietrze

fionka mi zawsze przed ciążą było zimno i kąpałam się we wrzątku to mój mąż zawsze gorący facet twierdzi że jak jest mróż na zewnątrz a ja mu zamykkam kaloryfey otwieram okna to mu zimno , poza tym zaczęłam się kąpać w takiej ledwo ciepłej wodzie że wszyscy są w szoku

ja nadal lubię cieplutkie kąpiele, ale też mi nadzwyczaj ciepło

Wczoraj teściowie przywieźli mi płaszczyk, żebym nie marzła w swojej "podszytej wiatrem" kurtce....

W płaszczu wyglądam jak hipopotam i nie będę w nim chodzić. Wolę "przewiewną" kurtkę

reklama
HELP dziewczynki chyba mam zapalenie pęcherz - boli, szczypie i mam cały czas parcie, może któraś już tę "przyjemność" przerobiła i wie co robić? pomóżcie

Do góry